2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csíkszentmártonban szinte mindent elvitt a víz

Óriási vihar tombolt több csíki településen is. Csíkszentmártonban számos pincét elöntött a víz, kerítések, hidak, gazdasági épületek és személyautók rongálódtak meg. A 123-as jelzésű megyei út aszfaltburkolatát több szakaszon is elmosta az ár. 

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője a Székelyhon.ro-nak számolt be arról, hogy

a június 17-én éjjel lehulló csapadék mennyisége meghaladta a 35–40 litert négyzetméterenként, ehhez ráadásul erős széllökések és villámlás is társult.

A hivatásos tűzoltókat többször is riasztották: Bánkfalván két, Szentmártonban pedig hét pincéből szivattyúzták ki a vizet. Utóbbi településen két, villanyvezetékekre dőlt fa miatt is közbe kellett lépniük. Kedden aztán visszatértek a helyszínre, hogy ismét segédkezzenek a víz szivattyúzásában, hiszen a község két helyszínén, Csekefalva környékén és az Úzvölgye felé vezető utcában szinte nem is volt olyan gazdaság, amelyet ne öntött volna el az ár.

Az aszfaltburkolatot is jelentősen megrongálta a lezúduló vízmennyiség Fotó: Hargita megye tanácsának sajtószolgálata

Rengeteg mezőgazdasági terület került víz alá, az erős áradás pedig a háziállatokat sem kímélte: több baromfi elpusztult, tetemeik zsákokba szedve sorakoztak a háztartásoknál.

A nagy mennyiségű csapadék a kisebb hidakat is elsodorta, támfalakat mosott alá. A Székelyhon.ro riportere több olyan járművet is látott, amelynek hátsó része egy beszakított útkorlátra akadt fel, az elejét pedig a feltört aszfalt rongálta meg. 

Neked ajánljuk
Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Ember építette félszigettel védekeznek a dánok a tengerszint-emelkedés ellen Rekordméretű áradások, súlyos szárazság és drága áram Brazíliában Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam