2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csíkszentmártonban szinte mindent elvitt a víz

Óriási vihar tombolt több csíki településen is. Csíkszentmártonban számos pincét elöntött a víz, kerítések, hidak, gazdasági épületek és személyautók rongálódtak meg. A 123-as jelzésű megyei út aszfaltburkolatát több szakaszon is elmosta az ár. 

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője a Székelyhon.ro-nak számolt be arról, hogy

a június 17-én éjjel lehulló csapadék mennyisége meghaladta a 35–40 litert négyzetméterenként, ehhez ráadásul erős széllökések és villámlás is társult.

A hivatásos tűzoltókat többször is riasztották: Bánkfalván két, Szentmártonban pedig hét pincéből szivattyúzták ki a vizet. Utóbbi településen két, villanyvezetékekre dőlt fa miatt is közbe kellett lépniük. Kedden aztán visszatértek a helyszínre, hogy ismét segédkezzenek a víz szivattyúzásában, hiszen a község két helyszínén, Csekefalva környékén és az Úzvölgye felé vezető utcában szinte nem is volt olyan gazdaság, amelyet ne öntött volna el az ár.

Az aszfaltburkolatot is jelentősen megrongálta a lezúduló vízmennyiség Fotó: Hargita megye tanácsának sajtószolgálata

Rengeteg mezőgazdasági terület került víz alá, az erős áradás pedig a háziállatokat sem kímélte: több baromfi elpusztult, tetemeik zsákokba szedve sorakoztak a háztartásoknál.

A nagy mennyiségű csapadék a kisebb hidakat is elsodorta, támfalakat mosott alá. A Székelyhon.ro riportere több olyan járművet is látott, amelynek hátsó része egy beszakított útkorlátra akadt fel, az elejét pedig a feltört aszfalt rongálta meg. 

Neked ajánljuk
Özönvíz zúdult Katalóniára Brutális áradások pusztítanak Dél-Európában Zseniális berendezéssel védekeznek az emelkedő tenger ellen a Hollandok (videóval) Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam