2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre rosszabb a helyzet: milliók maradtak víz nélkül Indiában

Indiában egyre kritikusabb a helyzet. Az ország déli részén több helyen is súlyos vízhiánnyal küzdenek. A helyiek edényekkel a kezükben, hosszú órákon keresztül várják a tartálykocsikat.

Dél-India egyes részein emberek millióinak vízellátása függ a tartálykocsik érkezésétől. Csennai Tamilnádu állam fővárosa, emellett India hatodik legnagyobb városa, lakossága mintegy 5 millió főre tehető.

A városban több mint két hete tart a vízhiány.

Az indiai NDTV közlése szerint a vízhiány oka a kevés csapadék, emiatt ugyanis négy tározótó is kiszáradt, a város vízellátásáról nagy részben ezek a tározótavak gondoskodtak – nemrég itt számoltunk be arról, hogy India északi részén az elmúlt napokban egészen 50 Celsius-fokig kúszott a hőmérő higanyszála. A forróság, amelytől milliók szenvednek, több halálos áldozatot is követelt.

A vízhiány miatt több étterem is zárva maradt vagy korábban bezárt.

Tamilnádu egyes városaiban az emberek az utcákra vonultak, hogy tiltakozzanak a rossz vízellátás miatt.

Eközben India északi és keleti területein hőhullám tombol, a hőmérséklet gyakran 48 Celsius-fokra emelkedik napközben, miközben a monszuneső egyelőre még várat magára. A hőség következtében legkevesebb 90 ember halt meg az észak-indiai Bihar államban júniusban. Az indiai meteorológiai intézet közlése szerint a monszun kései érkezése miatt India-szerte 43 százalékkal kevesebb csapadék esett a szokásosnál. 

Neked ajánljuk
Száraz lábbal a Velencei-tó medrében Csak kevés ország készült fel a vízválságra India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Jönnek a Xiaomi elektromos autói Csomagolás újrahasznosításra tervezve
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam