2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer, melynek utolsó elemét, a Marótvölgyi öblözetet a napokban adták át Somogysámson és Sávoly határában. A beruházás sokat segít majd az árvizek elleni védekezésben is. 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak az öblözetet érintő közös, mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból finanszírozott fejlesztése

biztosítja a térségben a szabályozott vízkormányzást, vízjárást, az árvizektől, belvizektől való védettséget, megteremti a művelési ágaknak megfelelő tervezhető gazdálkodás feltételeit.

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer Fotó: Wikimedia

Schweickhardt Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a klímaváltozás kihívásokat jelent, megoldásuk minden országtól és embertől alkalmazkodást, együtt gondolkodást kíván.

Neked ajánljuk
A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce Magyar szakemberek is részt vesznek az Atlanti-óceánt kutató projektben A Seat eurómilliárdokat fektet az elektromobilitásba Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam