2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer, melynek utolsó elemét, a Marótvölgyi öblözetet a napokban adták át Somogysámson és Sávoly határában. A beruházás sokat segít majd az árvizek elleni védekezésben is. 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak az öblözetet érintő közös, mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból finanszírozott fejlesztése

biztosítja a térségben a szabályozott vízkormányzást, vízjárást, az árvizektől, belvizektől való védettséget, megteremti a művelési ágaknak megfelelő tervezhető gazdálkodás feltételeit.

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer Fotó: Wikimedia

Schweickhardt Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a klímaváltozás kihívásokat jelent, megoldásuk minden országtól és embertől alkalmazkodást, együtt gondolkodást kíván.

Neked ajánljuk
Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég Sör van, víz nincs: súlyos szárazság pusztít egy ausztrál kisvárosban Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Malajzia sem lesz a világ szemétdombja
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam