2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer, melynek utolsó elemét, a Marótvölgyi öblözetet a napokban adták át Somogysámson és Sávoly határában. A beruházás sokat segít majd az árvizek elleni védekezésben is. 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak az öblözetet érintő közös, mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból finanszírozott fejlesztése

biztosítja a térségben a szabályozott vízkormányzást, vízjárást, az árvizektől, belvizektől való védettséget, megteremti a művelési ágaknak megfelelő tervezhető gazdálkodás feltételeit.

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer Fotó: Wikimedia

Schweickhardt Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a klímaváltozás kihívásokat jelent, megoldásuk minden országtól és embertől alkalmazkodást, együtt gondolkodást kíván.

Neked ajánljuk
Teljesen megváltozott a kenyaiak élete, amióta helyben van ivóvizük Angliában fontos munka vár a hódokra Átadták Nógrád megye legnagyobb napelemparkját Az Európai Parlament előtt a klímasemleges kontinens terve A fenyők illata csökkenti a globális felmelegedést – hűsítő hatást vált ki a légtérben
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam