2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer, melynek utolsó elemét, a Marótvölgyi öblözetet a napokban adták át Somogysámson és Sávoly határában. A beruházás sokat segít majd az árvizek elleni védekezésben is. 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak az öblözetet érintő közös, mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból finanszírozott fejlesztése

biztosítja a térségben a szabályozott vízkormányzást, vízjárást, az árvizektől, belvizektől való védettséget, megteremti a művelési ágaknak megfelelő tervezhető gazdálkodás feltételeit.

Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer Fotó: Wikimedia

Schweickhardt Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a klímaváltozás kihívásokat jelent, megoldásuk minden országtól és embertől alkalmazkodást, együtt gondolkodást kíván.

Neked ajánljuk
Történelmi tragédia: óriási pusztítást végzett a Dorian hurrikán Trópusi vihar pusztít Houstonban Magyarországon 2030-ra az előállított áram 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam