2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Namíbiában olyan súlyos a vízhiány, hogy elkezdték elárverezni a vadállatokat

Az év eleji csapadékhiányos időszak miatt Namíbiát történetének legsúlyosabb aszálya sújtja, a kormány májusban szükségállapotot hirdetett. Ötszázezer ember élelmezése van veszélyben, nem is beszélve a térség házi- és vadon élő állatairól. 

Noha hatalmas anyagi forrásokat mozgósított a namíbiai kormány a vízhiány mérséklésére, az elmúlt fél évben legalább hatvanezer háziállat pusztult el a szárazság miatt. A nemzeti parkokban őrzött védett fajok is veszélyben vannak, így az ország nem mindennapi megoldással állt elő a károk enyhítésére. 

Namíbia a tervek szerint mintegy ezer állatot kínál majd eladásra

(köztük elefántokat, bivalyokat, antilopokat, zsiráfokat és impalákat), a tervezett 1,1 millió dolláros bevételt pedig a meglévő állomány ellátására fordítják majd. 

Nyársas antilopból 65 példány kerül kalapács alá Fotó: Wikimedia
Neked ajánljuk
A politikai nézeteltérések mögött gyakran a szűkös vízkészletek állnak Teljesen megváltozott a kenyaiak élete, amióta helyben van ivóvizük 120 éve nem volt akkora aszály Ausztráliában, mint idén tavasszal A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Felesleges göncök új köntösben
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam