2019. július 19., Emília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéletet követelt a spanyolországi ítéletidő

A spanyolországi esőzések hatalmas áradásokat okoztak: a természeti csapásban egy ember életét vesztette. Tafalla település vezetése arra kéri a spanyol kormányt, hogy a térséget nyilvánítsa katasztrófa sújtotta övezetté. Videón mutatjuk, milyen károkat okozott az ítéletidő. 

A Cidacos folyó betört az utcákra, a sáros áradat magával sodorta a parkoló autókat, amelyek aztán egy-egy terepakadálynál egymásra torlódtak a vízben.

Többeket ki kellett menteni a járművekből, de sajnos nem minden sofőrt sikerült kiszabadítani, egy férfi holttestét éjjel találták meg a tűzoltók Ezprogui település közelében.

Jesús Arrizubieta, Tafalla polgármestere elmondta:

rendkívül gyorsan történt minden, nem tudtak felkészülni, nem érkezett olyan figyelmeztetés, amely előre jelezte volna a tragédiát.

Az áradás okozta súlyos károk miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy a kormányzattól kér segítséget.

Az Ebro folyó mellékágának számító Cidacos vízszintje öt óra alatt több mint 3,5 méterrel emelkedett meg, ezen idő alatt négyzetméterenként csaknem 96 liter csapadék zúdult le a térségben.

Neked ajánljuk
Vízválság: India után Spanyolország és Marokkó következik? Indiában milliók vannak veszélyben az árvíz miatt Több ezer spanyol tüntetett a szennyező autók ellen Lehet, hogy túlzásba visszük a mosást? Görögországban jó fogás a hulladék
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam