2019. november 22., Cecília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A rémhírekkel ellentétben nem szennyezett a kalocsai csapvíz

Cáfolta a kalocsai csapvízben található gyógyszermaradványokról és más szennyező anyagokról terjedő rémhíreket a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. A cég közleménye szerint a helyi csapvíz minősége az ásványvizekéhez mérhető. 

A Kiskinsági  Víziközmű-Szolgáltató Kft. elmondása szerint

olyan csapvizet kap a kalocsai régió, amihez csak a palackonként 100-300 forintos ásványvizek minősége mérhető.

Nyáron valamelyest csökken az ásványianyag-tartalom, ennek oka a nagyobb felhasználás, mivel nem elegendő a barákai vízbázis használata, ezért más kutak vizét is hozzákeverik.

A  Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szerint minden rendben van a kalocsai csapvízzel Fotó: Pixabay

„Látom a laboreredményeket és a méréseket: a barákai víz a legjobb minőségű, mert aránylag magas kalcium-karbonát-tartalma van, vagyis keményebb víz, és ettől, mint például minden karsztvíz, jobb ízű, kiváló minőségű ” – jellemezte a helyi csapvíz sajátosságait egy vezető ásványvízmárkához mérve Szigeti Attila, aki azt is elárulta, hogy a nagy nyári melegben a Negyvenszállás melletti kutakat is be kell vonni a termelésbe.

„Ez az összes háztartásba érkező víznek mindössze húsz százaléka” – szögezte le a szakember, aki  egyben cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint  gyógyszermaradványok vagy más szennyező anyagok lennének a csapvízben.

Neked ajánljuk
Komoly gondok vannak a kanadai ivóvízzel DRV Zrt.: a vízhasználat közös felelősségünk Új csodafegyver száll szembe a hulladékkal Hollandiában Globális szennyezésként kell kezelni az emberi zajt A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam