Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

200 halálos áldozata van a dél-ázsiai áradásoknak

Kegyetlen természeti csapás érte a Dél-Ázsiában élőket: az áradások és a földcsuszamlások eddig 200 emberéletet követeltek. A monszunesők keltette árvizek körülbelül hétmillió embert érintenek Indiában és Nepálban. 

Az északkelet-indiai Asszám államban a legsúlyosabb a helyzet, a monszun 4,3 millió embert érint. Az áradások miatt a mintegy 31 milliós népességű államban nagyjából 83 ezer ember volt kénytelen elhagyni lakóhelyét.

A kelet-indiai Bihar államban becslések szerint 2,5 millió embert veszélyeztet a nagyobb folyók áradása. Jelentések szerint hét indiai államban július 10-e óta 82 ember vesztette életét a monszunesők okozta áradások miatt. 

A szomszédos Nepálban legkevesebb 78 ember halt meg, és további 32 személyt eltűntként tartanak nyilván.

Az országban 16 ezer családnak kellett elhagynia vízzel elárasztott házát.

Mumbai is víz alatt van Fotó: MTI/AP/Radzsanish Kakade

Banglades mintegy egyharmada jelenleg víz alatt áll. Az esőzések következtében 44 ember – köztük 18-an villámcsapás miatt – halt meg az utóbbi napokban. 

Kasmír pakisztáni igazgatású részén valószínűleg 24 ember életét oltották ki a heves esőzést követő földcsuszamlások és áradások. 

Az emberek millióit érintő természeti csapásokban több százan halnak meg évente, és sokuknak kell elmenekülniük lakhelyükről. Tavaly nyáron Mianmar északnyugati részén a szélsőségessé váló időjárás miatt mintegy 220 ember halt meg.

Neked ajánljuk
Árvízkatasztrófa Irakban Árvízkatasztrófa Irakban Takarítási kampány a Csomolungma lejtőin Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért #másképpfogom: Tömegrendezvények nélkül, az egyéni fogadalmak jegyében zajlott idén a Föld Órája
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam