2020. január 29., Adél
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szegényeket sújtja a leginkább az indiai vízválság

Indiában egyre kritikusabb a vízhiány. A soha nem látott szárazság ráadásul tovább mélyíti az amúgy is jelentős társadalmi különbségeket. A legszegényebbeknek minden csepp vízért meg kell küzdeniük. 

A Reuters beszámolója szerint vannak az országban olyan privilegizált csoportok (politikusok, köztisztviselők, vállalati lobbisták), amelyek olcsón, mindössze havi 10-15 dollárnak megfelelő összegért korlátlan mennyiségű vízhez juthatnak,

míg a szegényebb negyedekben lakók nap mint nap megharcolnak a limitált és egyre dráguló vízkészletekért.

Delhi kormányzati övezete fejenként átlagosan 375 liter vízhez jut hozzá naponta, a szegény Sangam Vihar kerületben pedig 40 liter jut egy lakosra.

A Sangam Vihartól 30 kilométerre található Bhalswa kerületben még drámaibb a vízhiány: mindössze néhány köztéri csapból, illetve kézi szivattyúzás eredményeként folyik már csak a sokszor ivásra alkalmatlan víz, az emberek hosszú sorokban várakoznak a napjában egyszer érkező állami vízszállító kocsira:

Lajtos kocsi tartályából csapolnak ivóvizet egy szegénynegyed lakói Újdelhiben Fotó: MTI/EPA/Radzsat Gupta
Neked ajánljuk
Ma már nincs mit mérnie a kiskunsági vízmércének Sör van, víz nincs: súlyos szárazság pusztít egy ausztrál kisvárosban Villanyriskákra vált az Amazon Indiában Kizöldül az amerikai PepsiCo Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam