2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annyira kiszáradt a Visztula, hogy sokan már gyalog kelnek át rajta

A globális felmelegedés leginkább az élet legfontosabb elemét, a vizet fenyegeti. Most nagyon úgy néz ki, hogy a Visztula is veszélyben van: Lengyelország legfontosabb és leghosszabb folyóját ma már az emberek arra használják, hogy gyalog átkeljenek rajta. 

Az Euronews tudósított arról, hogy már a Visztula is nagy bajban van – Lengyelország legfontosabb folyójának vízállása Varsó közelében már alig 40 centiméter.

A folyó olyan közel került a kiszáradáshoz, hogy sokan a rendőrségi felhívás ellenére gyalog próbálnak meg átkelni rajta.

A vízszint emelkedéséhez szakemberek szerint folyamatos esőzésre lenne szükség, egy-egy rövidebb zivatar vagy vihar nem elegendő.

A legtöbb lengyel folyó vízszintje egyébként rendkívül alacsony, és az előrejelzések szerint a következő napokban is marad a száraz meleg.

Neked ajánljuk
A víz megtartását kell elősegíteni Ma már nincs mit mérnie a kiskunsági vízmércének Panelházból naperőmű Egy magyar találmánynak hála nyűgből értékké válhat a szén-dioxid Kevesebb káros anyag, tisztább környezet, jobb alkalmazkodás
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam