2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annyira kiszáradt a Visztula, hogy sokan már gyalog kelnek át rajta

A globális felmelegedés leginkább az élet legfontosabb elemét, a vizet fenyegeti. Most nagyon úgy néz ki, hogy a Visztula is veszélyben van: Lengyelország legfontosabb és leghosszabb folyóját ma már az emberek arra használják, hogy gyalog átkeljenek rajta. 

Az Euronews tudósított arról, hogy már a Visztula is nagy bajban van – Lengyelország legfontosabb folyójának vízállása Varsó közelében már alig 40 centiméter.

A folyó olyan közel került a kiszáradáshoz, hogy sokan a rendőrségi felhívás ellenére gyalog próbálnak meg átkelni rajta.

A vízszint emelkedéséhez szakemberek szerint folyamatos esőzésre lenne szükség, egy-egy rövidebb zivatar vagy vihar nem elegendő.

A legtöbb lengyel folyó vízszintje egyébként rendkívül alacsony, és az előrejelzések szerint a következő napokban is marad a száraz meleg.

Neked ajánljuk
Vízkrízis: Magyarország sincs biztonságban Se víz, se áram, se telefon Ön bringázna a csillagösvényre emlékeztető lengyel kerékpárúton? A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam