2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Heves megyében több száz millió forintos károkat okozott a villámárvíz

A június végi villámárvíz csak Heves megyében több száz millió forintos kárt okozott. A katasztrófa károsultjainak most a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezett gyűjtést. 

A vihar által előidézett katasztrófa Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében okozta a legnagyobb károkat, előbbiben 12 település, utóbbiban nyolcvan érintett. Mint kiderült,

a védekezés költségei meghaladták a tízmillió forintot, a kár értéke pedig 350 millió forintra rúg. 

„A védekezést a helyreállítás követte: fertőtleníteni kellett, valamint elkotorni a hordalékot, hogy az élet visszaállhasson a normális kerékvágásba, és a hivatalok, önkormányzatok is megfelelően működhessenek” – mondta Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek, hozzátéve: az önkormányzatok költségvetési lehetőségeit meghaladják azok a munkálatok, amelyekkel helyre lehet állítani a károkat, ezért a kormány, valamint az adakozók segítségét kérik.

A politikus hangsúlyozta, hogy a jövőbeni árvizek kivédésének lehetőségét településenként kell felmérni, a védekezés záportározók építésével, települési gátak építésével, megerősítésével történhet. „A polgármesterekkel közösen megvizsgáljuk a lehetőségeket, és a jövőre nézve közösen kidolgozunk egy tervet” – emelte ki Nyitrai Zsolt.

Szükség van a segítségre

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke bejelentette, hogy az általa vezetett szervezet a koordinátora az adománygyűjtő akciónak, amelyben 12 civil szervezet, alapítvány, illetve magánszemély vesz részt. Eddig összesen három eseményen mintegy 800 ezer forintot gyűjtöttek össze, és várják a további támogatásokat.

  • Aki segíteni szeretne, a szervezet számlájára utalhat: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Számlaszám: 11704007-20208516 (OTP). A közlemény rovatba a „Viharkárosultak” kifejezés feltüntetését kéri a szervezet.
Neked ajánljuk
Áradások és földcsuszamlások sújtják Indonéziát Árvíz Szerbiában A műszálas ruhák szennyezik az Északi-sarkvidék vizét Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam