2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétszáz utast kellett kimenteni egy indiai expresszvonatból az árvíz miatt

Ismét a vízzel kellett megküzdeniük az indiaiaknak: Mumbai közelében az áradások miatt helikopterekkel és mentőcsónakokkal kellett kimenteni mintegy hétszáz utast egy expresszvonatról. 

A Mahalaxmi Expressz július 25-én, este indult a 350 kilométerre délre fekvő Kolhápurba, de csak hatvan kilométernyire jutott el, amikor megrekedt a heves monszunesőzések okozta árvíz miatt, amely teljesen körbezárta a vonatot.

A helyzet annyira súlyos volt, hogy a hatóságok az indiai hadsereg és a katasztrófa-elhárítás (NDRF) helikoptereit és mentőcsónakjait vetették be.

Az elmúlt két hétben az árvizeknek több mint 250 halálos áldozatuk volt Indiában. A legnagyobb károkat az északkeleti Asszám és Bihár államokban okozta a természeti csapás.

Neked ajánljuk
A lehullott csapadék és a gyors olvadás miatt van árvízveszély Romániában Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás A vízerőművek miatt csökken a tigrisek és jaguárok száma Megint a műholdak tűntek fel fényfüzérként az égen (videókkal) A kriptovalutáknál alkalmazott technológia a művészi aukciókra is betette a lábát...
Tovább a forrásra: lokal.hu
Vissza
Hírfolyam