2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két hét alatt 650 emberéletet követeltek a dél-ázsiai árvizek

Hivatalos adatok szerint az elmúlt két hétben legalább 650 ember veszítette életét a monszun miatt Dél-Ázsiában. Indiában, Bangladesben és Nepálban több mint 10 millió ember került veszélybe, az áradások tízezrek otthonát mosták el. 

A júniustól szeptemberig tartó esős évszak létfontosságú a mezőgazdaság és a víztartalékok feltöltése szempontjából az indiai szubkontinensen, ahol a világ lakosságának mintegy ötöde él. Azonban a heves esőzések minden évben hatalmas pusztítást végeznek.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában legalább 460 halálesetről számoltak be az elmúlt hetekben.

Az ország északi és északkeleti részén több körzetet vágott el a külvilágtól az ár. Egy katasztrófavédelmi tisztségviselő elmondta, hogy vasárnap 37 ember vált villámcsapás áldozatává Uttar Prades államban.

A természet kegyetlenül lecsapott Dél-Ázsiára Fotó: MTI/EPA

A szomszédos Nepálban 90-en haltak meg és 29-en tűntek el az áradásokban.  Eközben Banglades harmada víz alá került, és a helyi hatóságok szerint legalább 97-en vesztették életüket július 10-e óta. 

Pakisztánból harminc halálos áldozatról érkezett hír az elmúlt időszakban.

Az Európai Unió 10,5 millió euró (mintegy 3,36 milliárd forint) humanitárius segélyt folyósít a Dél-Ázsia-szerte pusztító áradások és földcsuszamlások károsultjainak megsegítésére.

Neked ajánljuk
Több mint 1600 halálos áldozatot követelt az idei monszun Már legalább 120 halálos áldozata van az indiai monszunnak 193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára Ismét díjat kapott a magyar napelemes tetőcserép Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit!
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam