2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztító tájfun söpört végig Vietnámon

Katasztrofális állapotok uralkodnak Vietnám északi részén, ahol a Wipha tájfunt kísérő esőzésekben és árvizekben legalább öt ember életét vesztette. Quan Son járásban az áradás egy teljes falut romba döntött.

A legsúlyosabb helyzetet Thanh Hoa tartományból jelentették, ahol három ember halt meg, és tizenketten tűntek el az országos katasztrófaelhárítás közleménye szerint. 

Egy ember a hegyvidéki Bac Kan tartományban, egy másik pedig Dien Bien tartományban vesztette életét. 

A Wipha tájfun a múlt csütörtökön érte el a szárazföldet Quand Ninh tartományban, ahol az UNESCO világörökségi listáján szereplő Ha Long-öböl, illetve a közeli Haiphong város is található. A tájfun szombatra enyhült, az eső azonban vasárnap is folyamatosan esett a fővárosban, Hanoiban.

A vihart kísérő esőzésekben és árvizekben legkevesebb öt ember meghalt, tizenhárom eltűnt Vietnám észak részén Fotó: MTI/EPA/Minh Hoang

A hadsereg és más fegyveres alakulatok mintegy 800 katonáját vezényelték a térségbe, hogy segítsenek a mentésben.

Az északkeleti tartományokban várhatóan újabb árvizek lesznek, és sziklaomlásokkal is számolnak a hatóságok a következő napokban.

Neked ajánljuk
Dennis letarolta Nyugat-Európát Áradások és földcsuszamlások: még nincs vége a brazil rémálomnak Ítéletidő Ausztráliában A legapróbb fogyasztók is nagy változásokat érhetnek el Összeomolhat a világ egyik legmagasabb aktív vulkánja (képgalériával)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam