Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztító tájfun söpört végig Vietnámon

Katasztrofális állapotok uralkodnak Vietnám északi részén, ahol a Wipha tájfunt kísérő esőzésekben és árvizekben legalább öt ember életét vesztette. Quan Son járásban az áradás egy teljes falut romba döntött.

A legsúlyosabb helyzetet Thanh Hoa tartományból jelentették, ahol három ember halt meg, és tizenketten tűntek el az országos katasztrófaelhárítás közleménye szerint. 

Egy ember a hegyvidéki Bac Kan tartományban, egy másik pedig Dien Bien tartományban vesztette életét. 

A Wipha tájfun a múlt csütörtökön érte el a szárazföldet Quand Ninh tartományban, ahol az UNESCO világörökségi listáján szereplő Ha Long-öböl, illetve a közeli Haiphong város is található. A tájfun szombatra enyhült, az eső azonban vasárnap is folyamatosan esett a fővárosban, Hanoiban.

A vihart kísérő esőzésekben és árvizekben legkevesebb öt ember meghalt, tizenhárom eltűnt Vietnám észak részén Fotó: MTI/EPA/Minh Hoang

A hadsereg és más fegyveres alakulatok mintegy 800 katonáját vezényelték a térségbe, hogy segítsenek a mentésben.

Az északkeleti tartományokban várhatóan újabb árvizek lesznek, és sziklaomlásokkal is számolnak a hatóságok a következő napokban.

Neked ajánljuk
Árvízkatasztrófa Irakban Spanyolországra négy hónapnyi csapadék zúdult egyetlen nap alatt Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam