2020. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tájfun miatt tízezrek maradtak áram nélkül Japánban

Vietnám után Japánt is elérte a tájfun. Többen megsérültek, Isigaki, Mijako és Okinava szigetén 15 ezer háztartásban nincs áram, 68 légi járatot töröltek, leállították a térségben lévő szigetek közötti kompforgalmat. 

Az NHK japán közszolgálati televízió beszámolója szerint a heves szélben megrongálódtak a távvezetékek. Mijako szigetén keletkezett a legnagyobb kár az elektromos hálózatban. Okinava szigetén (a karate őshazájában) Naha és Ginovan városban négy ember megsérült.

A Lekima névre keresztelt trópusi ciklon idén már a kilencedik, amelyik a csendes-óceáni térségben képződött.

Az általa keltett heves szél sebessége eléri az óránkénti 162 kilométert. A rendkívüli időjárás miatt 155 kompjáratot töröltek.

A NASA amerikai űrkutatási hivatal Földi Obszervatóriuma készített műholdfelvételt a Lekimának elnevezett tájfunról Fotó: MTI/EPA/NASA Földi Obszervatóriuma

A ciklon Kína felé tart, ahol az ország keleti partvidékén már a négyfokozatú skálán második, sárga figyelmeztető jelzés van érvényben.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy Vietnám északi részén, a Wipha tájfunt kísérő esőzésekben és árvizekben legalább öt ember életét vesztette. Quan Son járásban az áradás egy teljes falut romba döntött.

Neked ajánljuk
Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég Sör van, víz nincs: súlyos szárazság pusztít egy ausztrál kisvárosban Csodás fotókon az alaszkai jégvarázs A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval) A kihalás szélére sodródtak a tengeri teknősök
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam