Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint egymillió embert kellett evakuálni Kínában a szupertájfun miatt

Kínában is apokaliptikus állapotok uralkodnak a tájfun miatt, melyet óránkénti 187 kilométeres széllökések és heves esőzések kísértek. A katasztrófában több mint 34 ezer otthon dőlt romba és 173 ezer hektárnál is nagyobb mezőgazdasági terület vált használhatatlanná. Videón mutatjuk az elképesztő pusztítást. 

Augusztus 12-re 28-ra emelkedett a Kína keleti partvidékére lecsapó Lekima tájfun halálos áldozatainak száma, további húsz embert pedig még mindig keresnek.

Vencsou városától 130 kilométerre északra földcsuszamlás is történt, miután a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső – 160 milliméter csapadék három óra alatt – következtében beomlott egy gát. A halálozásokat is a váratlan földcsuszamlás okozta, mely miatt a völgyben lévő folyó vízszintje tízpercenként akár tíz métert is emelkedett, az ott élő falusiaknak pedig nem volt elég idejük a menekülésre.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium közlése szerint

több mint egymillió embert telepítettek ki ideiglenesen a tájfun által érintett tartományból és Sanghaj városából.

A Lakima tájfun idén már a kilencedik, a csendes-óceáni térségben képződött ciklon, mely Japán déli részén és Tajvanon is komoly károkat okozott – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Árvízkatasztrófa Irakban Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Nagyon úgy néz ki, hogy a koronavírus a napelemeket sem kíméli A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam