2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint egymillió embert kellett evakuálni Kínában a szupertájfun miatt

Kínában is apokaliptikus állapotok uralkodnak a tájfun miatt, melyet óránkénti 187 kilométeres széllökések és heves esőzések kísértek. A katasztrófában több mint 34 ezer otthon dőlt romba és 173 ezer hektárnál is nagyobb mezőgazdasági terület vált használhatatlanná. Videón mutatjuk az elképesztő pusztítást. 

Augusztus 12-re 28-ra emelkedett a Kína keleti partvidékére lecsapó Lekima tájfun halálos áldozatainak száma, további húsz embert pedig még mindig keresnek.

Vencsou városától 130 kilométerre északra földcsuszamlás is történt, miután a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső – 160 milliméter csapadék három óra alatt – következtében beomlott egy gát. A halálozásokat is a váratlan földcsuszamlás okozta, mely miatt a völgyben lévő folyó vízszintje tízpercenként akár tíz métert is emelkedett, az ott élő falusiaknak pedig nem volt elég idejük a menekülésre.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium közlése szerint

több mint egymillió embert telepítettek ki ideiglenesen a tájfun által érintett tartományból és Sanghaj városából.

A Lakima tájfun idén már a kilencedik, a csendes-óceáni térségben képződött ciklon, mely Japán déli részén és Tajvanon is komoly károkat okozott – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Óriási lepedőkkel védenék az olvadó gleccsereket Áradások és földcsuszamlások sújtják Indonéziát Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott egy Kínában feltárt 300 éves kőtábla Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam