2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A rémálomnak még nincs vége: Japán nyugati részére is lecsapott a tájfun

Még mindig nincs vége a Japánt tépázó természeti csapásnak. A Krosza tájfun ezúttal a Hirosima prefektúrában található Kure város mellett ért partot, és az előrejelzések szerint a nyugati szárazföldi területen keresztül a Japán-tenger felé tart.

A meteorológiai előrejelzés szerint a csapadék mennyisége mind az ország nyugati, mind a keleti részén meghaladhatja a 120 centimétert. A hatóságok 15 prefektúrában figyelmeztették a lakosságot a lehetséges földcsuszamlásokra és árvizekre. A közlekedés szinte teljesen megbénult: a térségbeli vasúttársaság korlátozta a sinkanszen szuperexpressz közlekedését; Okajama, Hirosima és Jamagucsi területén szintén felfüggesztették a helyi vonatok forgalmát. A légitársaságok 700 belföldi és külföldi járatot töröltek.

Az ország nyugati részén eddig 16 ember sérült meg a tájfun miatt.

Az ország harmadik legnagyobb szigetén, Kjúsún, Óita prefektúrában 18 embert, köztük gyerekeket kellett kimenteni, miután vészes gyorsasággal megemelkedett egy folyó vízszintje.

Nemrég a Lekima tájfun okozott földcsuszamlásokat Fotó: MTI/EPA/COSTFOTO/Csi Hsziang

Korábban a hatóságok Sikoku és Kjúsú szigetén 580 ezer embernek tanácsolták azt, hogy vonuljon biztonságos menedékhelyre.

Néhány nappal ezelőtt itt számoltunk be arról, hogy mekkora pusztítást végzett a tájfun Japánban. 

Neked ajánljuk
A természet ismét lecsapott Japánra – a Toyota is leállította a termelést Tájfun pusztít Japánban Újra elindult a bálnavadászat Japánban (képgaléria) Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam