2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

70 tonna fűtőolaj ömlött a Moravica-folyóba

Vészhelyzetet hirdettek a nyugat-szerbiai Ivanjicában és környékén, miután feltételezhetően 70 tonna fáradt olaj ömlött a 11 ezer lelkes települést átszelő Moravica-folyóba. Videón mutatjuk, milyen károkat okozott a szennyezés.

„A folyónak benzinszaga volt, és miután beletettem a kezemet, alig tudtam lemosni magamról az olajat” – mondta az Euronewsnak az egyik helyi lakos. 

A szennyezést valószínűleg a közeli kórház által télire elraktározott fűtőolaj okozta, azt viszont még nem lehet tudni, hogy mikképpen került a folyóba. 

A katasztrófavédelem emberei már megkezdték a folyó megtisztítását, de gyorsan kell dolgozniuk, ha azt szeretnék, hogy a káros anyag ne érje el a sokkal nagyobb Nyugati-Morava folyót.

Neked ajánljuk
A művész, aki újrahasznosított textilből alkotja újra az óceánt Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában Az aggasztó tendencia tavaly is folytatódott Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Kényeztesd madárkaláccsal az etető népét!
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam