2019. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

70 tonna fűtőolaj ömlött a Moravica-folyóba

Vészhelyzetet hirdettek a nyugat-szerbiai Ivanjicában és környékén, miután feltételezhetően 70 tonna fáradt olaj ömlött a 11 ezer lelkes települést átszelő Moravica-folyóba. Videón mutatjuk, milyen károkat okozott a szennyezés.

„A folyónak benzinszaga volt, és miután beletettem a kezemet, alig tudtam lemosni magamról az olajat” – mondta az Euronewsnak az egyik helyi lakos. 

A szennyezést valószínűleg a közeli kórház által télire elraktározott fűtőolaj okozta, azt viszont még nem lehet tudni, hogy mikképpen került a folyóba. 

A katasztrófavédelem emberei már megkezdték a folyó megtisztítását, de gyorsan kell dolgozniuk, ha azt szeretnék, hogy a káros anyag ne érje el a sokkal nagyobb Nyugati-Morava folyót.

Neked ajánljuk
Betiltanák az eldobható műanyagokat Ausztráliában A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival Okoskamerákkal a szemetelők ellen Mindennapi vendégek lettek a vadállatok Budapesten és a nagyobb városokban A szemétmentes Csomolungma távoli, de nem elérhetetlen cél
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam