2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Marketinglufi volna a palackozott ásványvíz?

Gondolta volna, hogy hazánkban a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz? Ráadásul a palackozott vizekkel ellentétben a fogyasztásával nem termelünk feleslegesen műanyaghulladékot.  Ennek ellenére a palackozott ásványvíz úgy fogy, mint a cukor. Vajon miért? 

Magyarországon kiváló minőségű a csapvíz, ahol mégsem, ott általában az épület vízvezeték-rendszerében van a hiba.

Ráadásul egy 2018-as kutatás kimutatta, hogy a biztonságos ásványvíznek titulált palackozott vizek 64 százaléka valójában sima csapvíz,

legjobb esetben egy kicsit megszűrt, de olyan is akadt, ami változatlanul került a palackokba.

A műanyag palackos vizek környezeti hatásáról szót sem ejtve az emberi szervezet is megsínyli az ilyen csomagolást, hiszen a polcokon sokáig álló, napfénnyel érintkező palackokból olyan anyagok kerülhetnek ki, amelyek mérgezik a testünket, és ha netán újrahasználjuk őket, akkor még nagyobb lesz ez a kockázat. 

A palackozott csapvíz csak marketingtrükk lenne? Fotó: Pixabay

Az, hogy mégis a csapvíz helyett inkább ásványvizet választunk, egy óriási marketingtrükk eredménye:

a gyártók elhitették velünk, hogy a termékeik egészségesebbek, szükségünk van rájuk. Általánossá vált, hogy az ember táskájában általában lapul legalább egy félliteres PET-palackba csomagolt ásványvíz, pedig lenne választási lehetőség: ilyen például a kulacs is, melyet bármikor megtölthetünk csapvízzel, így pedig nemcsak pénzt spórolunk, hanem a környezetünket is megkímélhetjük a további terhelésektől. 

Neked ajánljuk
Komoly gondok vannak a kanadai ivóvízzel DRV Zrt.: a vízhasználat közös felelősségünk Aszályváros: egykor virágzott, ma már a gyerekeknek sem jut elég élelem Afrikának 600 millió ember energiaellátását kellene megoldania Legyen az ünnepi készülődés „lassú” és békés!
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam