2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor megfordítjuk az esernyőt

A tiszta, iható ivóvíz értéke napról napra nő. Éppen emiatt kiemelten fontos szerepe van a tudatos vízgazdálkodásnak. A Rainwater Harvesting legújabb videójában szavak nélkül mutatja be az „esőaratás” szépségét.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy a World Resources Institute jelentése szerint  a globális felmelegedés miatt több víz párolog el a tárolókból, miközben a szükséglet nő. Az érintett városokat időnként egyszerre sújtja a két szélsőség: São Paulóban egy évvel azután, hogy csaknem kimerültek a vízkészletek, áradások pusztítottak, Csennaiban négy éve árvizek voltak, most pedig tárolói szinte üresek. De ott van Fokváros példája is:

tavaly az egész világ aggódott a dél-afrikai városért, ahol vészesen közel volt a Day zero; a nap, amikor a csapokat el kellett volna zárni. 

Ezért is fontos odafigyelni a tudatos vízgazdálkodásra – a Rainwater Harvesting videójában szavak nélkül hívja fel az emberiség figyelmét arra, hogy a víz érték. 

Neked ajánljuk
Az eső és a dunai árhullám alakítja a szúnyogok elleni védekezést a következő hetekben Lecsapott a Bernd nevű ciklon, többen meghaltak, házak dőltek össze Németországban A több pára nemcsak több esőt, hanem több gondot is jelent Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam