Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 2., Áron
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor megfordítjuk az esernyőt

A tiszta, iható ivóvíz értéke napról napra nő. Éppen emiatt kiemelten fontos szerepe van a tudatos vízgazdálkodásnak. A Rainwater Harvesting legújabb videójában szavak nélkül mutatja be az „esőaratás” szépségét.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy a World Resources Institute jelentése szerint  a globális felmelegedés miatt több víz párolog el a tárolókból, miközben a szükséglet nő. Az érintett városokat időnként egyszerre sújtja a két szélsőség: São Paulóban egy évvel azután, hogy csaknem kimerültek a vízkészletek, áradások pusztítottak, Csennaiban négy éve árvizek voltak, most pedig tárolói szinte üresek. De ott van Fokváros példája is:

tavaly az egész világ aggódott a dél-afrikai városért, ahol vészesen közel volt a Day zero; a nap, amikor a csapokat el kellett volna zárni. 

Ezért is fontos odafigyelni a tudatos vízgazdálkodásra – a Rainwater Harvesting videójában szavak nélkül hívja fel az emberiség figyelmét arra, hogy a víz érték. 

Neked ajánljuk
Rio de Janeiro: emberéleteket követeltek az áradások Özönvíz zúdult Egyiptomra A tudomány válaszai az emberiség vízproblémájára Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam