2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nestlé napi 4,1 millió liter vizet palackozna be egy floridai forrásból

A Nestlé rengeteg, napi mintegy 4,1 millió liter vizet használna fel Florida egyik legfontosabb forrásából, amely a Santa Fe folyóval összeköttetésben álló Ginnie Springs területét táplálja. A szakemberek szerint a projektnek nagyon komoly ökológiai következményei lennének. 

Ginnie Springs ökológiai szempontból kritikus fontosságú menedékhely a partján fészkelő teknősfajok számára. A Guardian szerint félő, hogy ha a Nestlé tervét jóváhagyják, jóval kevesebb víz fog átáramlani a területen.

A Nestlé kérelmében azt írta, hogy a palackozott vizet a lakosságnak értékesítené. A beruházás ellenzői szerint

a környező területek, a Suwannee folyó vízgazdálkodási köre most is felépülőben van az éveken át tartó túlzott vízkitermelés miatt, a tervet ezért a környezetre ártalmasnak és a közérdekkel ellentétesnek nyilváníttatnák.

Ginnie Springs Fotó: Wikimedia

A Guardian szerint a Nestlé több népszerű termékét, így a Zephyrhillst and Pure Life-ot is hasonló floridai forrásokból palackozza, a közeli High Springsben pedig dollármilliókat költött egy palackozóüzem felvásárlására és felújítására annak reményében, hogy megkapja a Ginnie Springsre vonatkozó engedélyeket.

A Nestlé egyébként ragaszkodik ahhoz, hogy a forrásvíz gyorsan megújuló erőforrás, és megbízható gazdálkodási tervet ígér a vízforrások hosszú távú fenntarthatóságáért.

Neked ajánljuk
Történelmi tragédia: óriási pusztítást végzett a Dorian hurrikán Amikor megfordítjuk az esernyőt Van remény a korallok megmentésére (videóval) Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam