2020. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villámáradás söpört végig Madridon

Augusztus 26-án jelentős mennyiségű jégeső hullott a Madrid közelében található Arganda del Reyben. A szélsőséges időjárás miatt brutális áradások alakultak ki: az utcákon folyóként hömpölygött a víz, ráadásul egy kórház műtőosztálya is elázott. Videón mutatjuk a természeti csapást. 

A szélsőséges időjárás miatt még kedd reggelre sem állt helyre teljesen a metróközlekedés a térségben. A hatóságok szerint 152 helyszínen kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban a Madridtól délre és keletre fekvő településeken.

A közösségi oldalakon és a helyi médiában közzétett fotókon és felvételeken látható, ahogy a sáros ár autókat, kukákat és kültéri bútorokat sodor magával:

„Senki sem sebesült meg, és csak kisebb esetekben kellett beavatkozni, ahhoz képest, hogy mekkora volt a vihar” – mondta el az AFP francia hírügynökségnek a sürgősségi szolgálatok egyik szóvivője.

Hétfő este négy autópályaszakasz és öt metróvonal vált közlekedésre alkalmatlanná a spanyol fővárosban és környékén. Több metróállomást teljesen elöntött a víz. A közlekedés kedd reggelre sem állt teljesen helyre.

Felhalmozott jégkupac a jégeső és villámáradás sújtotta Madrid tartománybeli Arganda del Rey városban Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Arganda del Rey kórházát is elárasztotta a víz, a műtőosztály és a szülészet működésében is zavar keletkezett. 

Hasonló volt a helyzet egy nagy madridi egészségügyi létesítményben is.

Neked ajánljuk
Brutális áradás pusztított Szerbiában Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában Ismét bebizonyosodott, hogy rekordmeleg május van mögöttünk Rekordméretű műanyagszennyezés és összefogás Banglades partjainál Megérkezett a BMW legújabb villanyautója
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam