2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elérte Kanadát a Dorian hurrikán

A Dorian-rémálomnak még mindig nincs vége: szombat este a hurrikán heves esővel és erős széllel elérte Kanada atlanti partját is. Több százezer ember otthonában megszűnt az áramszolgáltatás Új-Skócia tartományban, fővárosában, Halifaxben pedig a belvárosban ledőlt egy építési daru. 

Több ezer ember menekült el a Bahamák korábban letarolt északi szigeteiről (a katasztrófáról itt írtunk bővebben). A vihar pusztításának egyelőre egyetlen áldozata sincs Kanadában. Új-Skócia előtt Észak-Karolinában, annak is elsősorban a part mentén fekvő, festői kis szigetvilágában pusztított a hurrikán.

Ocracoke szigetét az esőzés és az óceán hullámai csaknem teljesen elöntötték, a szigetet és az ott élőket a vihar elszigetelte a külvilágtól.

Szombaton azonban már elkezdett visszahúzódni a víz. A turisták körében közkedvelt Ocracoke szép időben is csak hajóval vagy légi járművön érhető el. 

Közben a Dorian által leginkább sújtott bahamai szigetekről több ezer ember menekült  a fővárosba, Nassauba, mert lakhelyükön egyre elviselhetetlenebbek a körülmények, pedig a vihar már több napja elvonult, és hajókon érkeznek segélyszállítmányok. A halálos áldozatok száma 43, de ez sokkal több is lehet, mert százakat tartanak nyilván eltűntként.

Neked ajánljuk
Mi lesz veled, Jangce? Pakisztánban mér két hete tombol az árvíz A természetvédelem az elmúlt évtizedekben nagy sikereket is elkönyvelhetett ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam