2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas vihar pusztított Csongrád megyében

Óriási vihar csapott le hétfőn Csongrád megyére. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az ítéletidő 112 kilométer/órás széllökéssel csapott le.

Mogyoró nagyságú jég hullott az égből a Vajdaságban hétfő délután. Szabadkán a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak. És hatalmas károk keletkeztek a szomszédos fürdővárosban is.

Ugyanez a ciklon erős széllel érkezett meg Szegedre, ami szinte mindent vitt, ami az útjába került. A szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét visszahajtotta, a szétszóródó darabok még percekig szálltak az utcán.

A városban 112 kilométer/órás szelet is mértek.

Óriási károkat okozott Szegeden a vihar Fotó: szegedma.hu

Csongrád megyében több mint 500 bejelentést kaptak a tűzoltók a vihar miatt. A Széchenyi térről összesen három embert szállítottak kórházba, stabil állapotban. A leeső faágak alatt sok vezeték is elszakadt, így több helyen elment az áram, a károk helyreállítása napokba telhet.

Kecskemétre kora délután érkezett meg a vihar, ami hatalmas károkat okozott Kiskunhalason is; itt 

több fát kicsavart a szél, aluljárókat és pincéket lepett el a víz. A kocsik helyenként tengelyig gázoltak az esővízben.

Az Országos Meteorológiai szolgálat szinte az egész országra riasztást adott ki felhőszakadás és zivatar miatt.

Neked ajánljuk
Keleten továbbra is tart az aszály Lezúduló csapadék, villámárvizek, csodás felhőjelenségek – Itt a zivatarszezon Elindult az idei tiszavirágzás – Itt az első felvételek egyike Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam