2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas vihar pusztított Csongrád megyében

Óriási vihar csapott le hétfőn Csongrád megyére. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az ítéletidő 112 kilométer/órás széllökéssel csapott le.

Mogyoró nagyságú jég hullott az égből a Vajdaságban hétfő délután. Szabadkán a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak. És hatalmas károk keletkeztek a szomszédos fürdővárosban is.

Ugyanez a ciklon erős széllel érkezett meg Szegedre, ami szinte mindent vitt, ami az útjába került. A szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét visszahajtotta, a szétszóródó darabok még percekig szálltak az utcán.

A városban 112 kilométer/órás szelet is mértek.

Óriási károkat okozott Szegeden a vihar Fotó: szegedma.hu

Csongrád megyében több mint 500 bejelentést kaptak a tűzoltók a vihar miatt. A Széchenyi térről összesen három embert szállítottak kórházba, stabil állapotban. A leeső faágak alatt sok vezeték is elszakadt, így több helyen elment az áram, a károk helyreállítása napokba telhet.

Kecskemétre kora délután érkezett meg a vihar, ami hatalmas károkat okozott Kiskunhalason is; itt 

több fát kicsavart a szél, aluljárókat és pincéket lepett el a víz. A kocsik helyenként tengelyig gázoltak az esővízben.

Az Országos Meteorológiai szolgálat szinte az egész országra riasztást adott ki felhőszakadás és zivatar miatt.

Neked ajánljuk
Vihar után: így néz ki most Szeged madártávlatból (videó) Villámáradás söpört végig Madridon A német hadsereg bevetését tervezik az erdőket letaroló kártevők ellen Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam