Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vihar után: így néz ki most Szeged madártávlatból (videó)

Évtizedek óta nem volt olyan nagy vihar Szegeden, mint most, szeptember 9-én. Az ítéletidő óriási károkat okozott a városban – ez jól látszik azon a videón is, amely nemrég az internetre felkerült. 

Óriási vihar csapott le hétfőn Csongrád megyére. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Az ítéletidő 112 kilométer/órás széllökéssel csapott le (erről itt írtunk bővebben)

Aki járt az utcákon, maga is tapasztalhatta, milyen állapotba került Szeged a vihar pusztítása után: a Széchenyi téren padon ülők fejére szakadt egy hatalmas faág, villám csapott a jogi kar tetejébe, a Pick-torony borítását és a Szegedi Nemzeti Színház tetejét levitte a szél. Jelzőlámpák, táblák törtek le, fák dőltek ki, repültek a cserepek, kukák, utcabútorok. 

A pusztítás utáni állapotot bemutató videón jól látható, hogy mekkora károk keletkeztek Szegeden: 

Neked ajánljuk
Özönvíz zúdult Egyiptomra Özönvíz zúdult Egyiptomra A klíma változékonysága nem először ad kemény leckét az emberiségnek A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: promenad.hu
Vissza
Hírfolyam