2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követelt a spanyolországi ítéletidő

Óriási vihar pusztított Spanyolország délkeleti részén. Az ítéletidő miatt ketten meghaltak, miután autójukat elsodorta a heves esőzések okozta árhullám. A Clariano folyó kiöntött medréből, és épületeket öntött el, emiatt több ház lakóit evakuálták. Videón mutatjuk a katasztrófát.

A hivatalos tájékoztatás szerint az idős házaspár holttestére a felborult kocsiban bukkantak rá egy, az összegyűlt víz miatt nehezen megközelíthető területen Kasztília-La Mancha és a Valencia autonóm közösség határán.

A tűzoltók a valenciai régióban több helyszínen sikeresen mentettek ki elsodort autókban rekedt embereket, például Dénia városában is, ahol tornádó döntötte le egy sportcsarnok egyik falát, és megrongálta a tetőszerkezetet is. 

„Az elmúlt száz év legnagyobb esőzése” – mondta a történtek után Jorge Rodríguez, a valenciai Ontinyent település polgármestere, ahol az elmúlt 24 óra alatt négyzetméterenként 297 liternyi csapadék hullott le.

Egymásra sodort autók állnak a vízben a délkelet-spanyolországi Alicante tartományban fekvő Orihuelában Fotó: MTI/EPA/EFE/Morell

A hatalmas vihar miatt autóutakat és vasúti szakaszokat is le kellett zárni. Összesen 86 valenciai településen szünetel az oktatás, ami mintegy 255 ezer diákot érint.

Neked ajánljuk
Brutális áradás pusztított Szerbiában Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában Ismét bebizonyosodott, hogy rekordmeleg május van mögöttünk A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is Kárpátalján hosszú távú hulladékkezelési projekt készül
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam