2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követelt a spanyolországi ítéletidő

Óriási vihar pusztított Spanyolország délkeleti részén. Az ítéletidő miatt ketten meghaltak, miután autójukat elsodorta a heves esőzések okozta árhullám. A Clariano folyó kiöntött medréből, és épületeket öntött el, emiatt több ház lakóit evakuálták. Videón mutatjuk a katasztrófát.

A hivatalos tájékoztatás szerint az idős házaspár holttestére a felborult kocsiban bukkantak rá egy, az összegyűlt víz miatt nehezen megközelíthető területen Kasztília-La Mancha és a Valencia autonóm közösség határán.

A tűzoltók a valenciai régióban több helyszínen sikeresen mentettek ki elsodort autókban rekedt embereket, például Dénia városában is, ahol tornádó döntötte le egy sportcsarnok egyik falát, és megrongálta a tetőszerkezetet is. 

„Az elmúlt száz év legnagyobb esőzése” – mondta a történtek után Jorge Rodríguez, a valenciai Ontinyent település polgármestere, ahol az elmúlt 24 óra alatt négyzetméterenként 297 liternyi csapadék hullott le.

Egymásra sodort autók állnak a vízben a délkelet-spanyolországi Alicante tartományban fekvő Orihuelában Fotó: MTI/EPA/EFE/Morell

A hatalmas vihar miatt autóutakat és vasúti szakaszokat is le kellett zárni. Összesen 86 valenciai településen szünetel az oktatás, ami mintegy 255 ezer diákot érint.

Neked ajánljuk
Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Pakisztánban mér két hete tombol az árvíz Amire senki nem gondolt: gyümölcsök fölé tettek napelemet Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam