2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víz alatt van Spanyolország délkeleti része

Legalább hat halálos áldozata van a Spanyolország délkeleti részét sújtó esőzéseknek és villámárvizeknek. A hirtelen lezúduló, rekordmennyiségű csapadék több települést is elárasztott; eddig mintegy ötezer embert kellett evakuálni. Videón mutatjuk, mekkora kárt okozott a víz.

Néhány nappal ezelőtt itt számoltunk be arról, hogy óriási vihar pusztított Spanyolország délkeleti részén. A helyzet súlyosságát mutatja az is, hogy több mint 1100 katonát rendeltek a vihar és az áradások okozta károk felszámolására, valamint a lakosság kimenekítésére. A térséget múlt hét pénteken érte el egy óriási vihar: volt olyan település, ahol 

hat óra alatt négyzetméterenként több mint 300 liter csapadék esett, amely nagyjából a féléves csapadékmennyiségnek felel meg.

A folyók megduzzadtak és kiöntöttek, a levonult ár sarat, törmeléket, szemetet, felborított járműveket hagyott maga után. A helyiek nem emlékeznek rá, hogy valaha ilyen pusztító áradás sújtotta volna a környéket.

Sáros víz hömpölyög az utcán a Madrid tartománybeli Arganda del Reyben  Fotó: MTI/EPA/EFE/Victor Lerena

Híradások szerint már hat halálos áldozata van az ítéletidőnek. Legtöbben menekülés közben, az autójukban fulladtak meg. Pénteken hárman haltak meg egy elárasztott alagútban, amikor át akartak hajtani. Két testvér és egy középkorú férfi is a saját autójában fulladt meg, amikor az alagútban víz alá kerültek.

Egy másik, idősebb férfi holttestét az után találták meg, hogy pénteken gyalog elindult otthonról. Valószínűleg ő is megfulladt. Szintén az autójában találták meg egy 51 éves nő és testvére holttestét, akiket az árvíz sodorhatott el. 

Spanyolországban mostanra több mint ötezer embert telepítettek ki az áradások miatt.

Neked ajánljuk
Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban Gyilkos extrém időjárás Kanadában Az első, klímaváltozás okozta éhínség pusztít Madagaszkáron Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam