2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trópusi vihar pusztít Houstonban

Több mint ezer embert evakuáltak csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt. A héten egy méter csapadék hullott, több tízezer lakás maradt áram nélkül.

Greg Abbott texasi kormányzó a déli tagállam 13 megyéjét katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította, és ezeken a helyeken kötelező kiürítést rendelt el, miután a trópusi vihar szerda óta az állam déli részein tombol.

A vihar erős széllökésekkel, heves esőzésekkel és áradásokkal érkezett Texas déli partvidékéhez.

Több országutat le kellett zárni, sok vidéken az emelkedő áradat miatt a háztetőkre menekültek az emberek, ott várva a segítséget.

Egyes településeken térdig-csípőig érő áradat hömpölyög. Több mint 70 ezer lakás maradt áramszolgáltatás nélkül Houston környékén.

Texas legnagyobb és az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában leállt a közösségi közlekedés is, egyetlen busz sem jár.

A houstoni nemzetközi repülőtér csütörtök reggel még nem indított és nem fogadott gépeket, később pedig jelentős késéssel indultak a járatok. Ennek oka részben a heves esőzés, részben pedig az, hogy a légikikötőhöz vezető egyes utak víz alatt vannak.

Neked ajánljuk
Ismét elöntötte a tenger Velencét Angliának is szembe kell néznie a sok víz problémájával Mi lesz, ha a világ tetején elolvad a hó? Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam