2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Személyiségi jogot kaphat egy angol folyó

A Somerset megyei Frome település lakói jogi személyiséget szeretnének adni az azonos nevű folyónak, amely a közelmúltban neonkékké változott egy új, ismeretlen szennyezés miatt. A város lakói a lépéstől azt remélik, utána majd keményebben lehet fellépni a folyó szennyezőivel szemben. 

„Sokkal többről van szó, mint hogy megbüntessük az embereket azért, mert valami rosszat tettek” – nyilatkozta Peter Macfadyen a Reutersnek.

„A gondolkodásmódot szeretnénk megváltoztatni a környezetről, amelyben mindannyian élünk. Azért kerültünk ebbe a helyzetbe – folytatja Macfadyen –, mert félreértettük az ökoszisztémában elfoglalt helyünket. Sajnos tévedtünk. Nem tehetünk meg bármit, amit csak szeretnénk. Ha mindent teleszórunk méreggel, az visszajut hozzánk, és belénk mar.”

A 48 km hosszú folyó Délnyugat-Anglia egyik jelentős vízfolyása Fotó: Wikimedia

Az ügy támogatói abban bíznak, hogy ez az ügy precedensértékű lehet, és Európa más pontjain is indulnak hasonló kezdeményezések. A szakértők azonban kevés reményt fűznek ahhoz, hogy az ötlet jogilag megvalósítható.

Neked ajánljuk
Angliának is szembe kell néznie a sok víz problémájával Környezetbarát karácsonyfa a tenger mélyén Túl jól érzik magukat nálunk a hódok Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam