2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gyerekek szemléletformálását is szolgálja a csapvízkampány

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapvizet népszerűsítő kampányának köszönhetően a bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét is felhívják a vízfogyasztás fontosságára. A gyerekek a menzán üvegkancsóból tölthetnek maguknak jóízű csapvizet.

Ön mennyi vizet iszik egy nap? Tudta, hogy 1,5 milliárd ember nem jut tiszta, egészséges vízhez? Sőt a világ iskoláinak felében nincs megfelelő vízellátottság sem, pedig mindennap fontos lenne a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a víz nemcsak szomjoltó, de javítja a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, és segít egészségesnek maradni – a többi között ilyen üzenetekkel kampányol az őszi időszakban a DRV Zrt., és a csapvízfogyasztás minél szélesebb körben való népszerűsítése érdekében a működési területükön található települések egy részén intézményi közétkeztetést biztosító szolgáltatókkal is összefogtak.

Nagy sikert arat a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapvízkampánya Fotó: Freepik

A HUNGAST CSOPORT és a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi Gondnoksága is csatlakozott a kezdeményezéshez;

az együttműködés részeként 8 településen logózott kancsóban biztosítják a csapvizet a bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai, kollégiumi menzákon.

„Az őszi időszakban is fontosnak tartjuk hangsúlyozni a vízfogyasztás szerepét, kiemelni a csapvíz jótékony hatását, jelentőségét, és mindezt tudatosítani a bölcsődébe, óvodába és iskolába visszatérő gyerekekben. Emellett nagyon örülünk, hogy ez a téma nem csak nekünk szívügyünk, hiszen más szolgáltatókat is megfogott a kezdeményezésünk. Így a gyerekek esetében még több platformon tudjuk az életkoruknak megfelelő és informatív módon átadni a tudást, amelynek birtokában ők is tudatos vízfelhasználókká válhatnak, óvva a környezetünket” – fogalmazott Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője a Partfm rádiónak adott interjújában, melyet itt lehet meghallgatni. 

Neked ajánljuk
Eltemetett mérgek Budakalászon: az egykori Lenfonó és Szövőgyár öröksége A Jane Goodall Intézet is segít izgalmassá tenni a Fenntarthatósági Témahetet Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz A világ legnagyobb szélturbinája
Tovább a forrásra: partfm.hu
Vissza
Hírfolyam