2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már legalább 120 halálos áldozata van az indiai monszunnak

A viharokkal és villámlással kísért monszunesők csütörtök óta sújtják Uttar Prades és Bihár államot. A heves szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket szaggatott le. India északi részén legalább 120 halálos áldozatot követelt az ítéletidő. 

Az Uttar Prades-i katasztrófavédelem tisztségviselői elmondták, hogy a hét végén 49 ember vesztette életét az esőzésekhez köthető balesetekben. Az előző napokban, csütörtök óta 64 ember halt meg. A helyzet kétségbeejtő a keleti kerületekben a szűnni nem akaró esőzések miatt. A halálos áldozatok házomlás, villámcsapás, fulladás vagy kígyómarás miatt vesztették életüket – közölte német dpa hírügynökséggel egy tisztségviselő.

Víz borította lakónegyedben játszanak gyerekek az észak-indiai Uttar Prades állambeli Prajagradzsban Fotó: MTI/AP/Radzses Kumar Szingh

Az ítéletidő a szomszédos Bihár államra is lecsapott, ott legalább hét ember vesztette életét. Az esőzések otthonokat és kórházakat árasztottak el, a vízzel teli utcákon hajókat használtak a mentési műveletekhez. 

Neked ajánljuk
Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Pakisztánban mér két hete tombol az árvíz Amire senki nem gondolt: gyümölcsök fölé tettek napelemet A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam