2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már legalább 120 halálos áldozata van az indiai monszunnak

A viharokkal és villámlással kísért monszunesők csütörtök óta sújtják Uttar Prades és Bihár államot. A heves szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket szaggatott le. India északi részén legalább 120 halálos áldozatot követelt az ítéletidő. 

Az Uttar Prades-i katasztrófavédelem tisztségviselői elmondták, hogy a hét végén 49 ember vesztette életét az esőzésekhez köthető balesetekben. Az előző napokban, csütörtök óta 64 ember halt meg. A helyzet kétségbeejtő a keleti kerületekben a szűnni nem akaró esőzések miatt. A halálos áldozatok házomlás, villámcsapás, fulladás vagy kígyómarás miatt vesztették életüket – közölte német dpa hírügynökséggel egy tisztségviselő.

Víz borította lakónegyedben játszanak gyerekek az észak-indiai Uttar Prades állambeli Prajagradzsban Fotó: MTI/AP/Radzses Kumar Szingh

Az ítéletidő a szomszédos Bihár államra is lecsapott, ott legalább hét ember vesztette életét. Az esőzések otthonokat és kórházakat árasztottak el, a vízzel teli utcákon hajókat használtak a mentési műveletekhez. 

Neked ajánljuk
Több mint 1600 halálos áldozatot követelt az idei monszun Több mint 1600 halálos áldozatot követelt az idei monszun 193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam