2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 1600 halálos áldozatot követelt az idei monszun

Az általában júniustól szeptemberig tartó monszun idén 10 százalékkal több csapadékot hozott, mint az 50 éves átlag, és egy hónappal el is húzódik. A Reuters jelentése szerint június óta 1673-an vesztették életüket az ítéletidő miatt. 

Az elmúlt 25 év legdurvább monszunja sújtja Indiát június óta, az esőzések következtében már 1673-an meghaltak – írja a Reuters nyomán az index.hu

Az indiai kormány közlése szerint a halálesetek többségét az okozta, hogy két északi államban a hatóságoknak nem sikerült úrrá lenniük a helyzeten, a sáros ár így nagyvárosokat öntött el.

Múlt péntektől mostanáig 114 ember halt meg Uttar Pradesh és Bihar államokban, utóbbi fővárosában, a kétmilliós Patnában az emberek mellkasáig ért a víz a heves hétvégi esőzések után. 

Az elmúlt 25 év legdurvább monszunja sújtja Indiát Fotó: MTI/AP/Radzses Kumar Szingh

A klímaváltozás egyik következménye, hogy az időjárás világszerte egyre szélsőségesebb lesz, így van ez Indiában is, ahol a monszun és a szárazság a korábban megszokottnál intenzívebbé vált.

Elég csak arra gondolni, hogy az indiai Csennai városába olyan mértékeket öltött a vízhiány, hogy vonatokkal kellett vizet szállítani a szomjazó embereknek – erről nemrég itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Ítéletidő Srí Lankán és Dél-Indiában Gyilkos extrém időjárás Kanadában A 2 fokos határ tartására még van remény Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam