2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kedden kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó

Szerdán kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó, melynek a Millenáris ad otthont. Az év legfontosabb diplomáciai eseményére több mint 2300-an regisztráltak a világ 118 országából; ez minden korábbinál nagyobb érdeklődést jelent. 

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy

a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség, a nemzetközi szervezetek, multilaterális finanszírozási intézmények vezetői és a vízügyi tudományos világ legjelesebb szakértői azért érkeznek Budapestre, hogy a legmagasabb szinten foglalkozzanak a globális vízválság megelőzésével és a vízügyi problémák rendezésével.

A három nap során tíz plenáris szekcióban több mint 80 előadó szólal fel, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja a résztvevőket a helyszínen. A konferenciát Magyarország kormánya szervezi, a rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitja meg. 

Megelőzni a vízválságot – ez az év legfontosabb diplomáciai eseményének célja Fotó: budapestwatersummit.hu

A helyettes államtitkár kifejtette, hogy a világtalálkozó részeként „Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások” címmel megrendezésre kerülő Vízipari Szakkiállításon 30 kiállító 2000 m2-en mutathatja be a hazai vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében is. A Millenáris B épületében helyet kapó szakkiállítás szerdán és csütörtökön bárki számára előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Neked ajánljuk
Tudta? Tunéziában emberek százainak biztosít ivóvizet egy magyar találmány Kegyetlen árvíz pusztított Kínában Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam