2019. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kedden kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó

Szerdán kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó, melynek a Millenáris ad otthont. Az év legfontosabb diplomáciai eseményére több mint 2300-an regisztráltak a világ 118 országából; ez minden korábbinál nagyobb érdeklődést jelent. 

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy

a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség, a nemzetközi szervezetek, multilaterális finanszírozási intézmények vezetői és a vízügyi tudományos világ legjelesebb szakértői azért érkeznek Budapestre, hogy a legmagasabb szinten foglalkozzanak a globális vízválság megelőzésével és a vízügyi problémák rendezésével.

A három nap során tíz plenáris szekcióban több mint 80 előadó szólal fel, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja a résztvevőket a helyszínen. A konferenciát Magyarország kormánya szervezi, a rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitja meg. 

Megelőzni a vízválságot – ez az év legfontosabb diplomáciai eseményének célja Fotó: budapestwatersummit.hu

A helyettes államtitkár kifejtette, hogy a világtalálkozó részeként „Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások” címmel megrendezésre kerülő Vízipari Szakkiállításon 30 kiállító 2000 m2-en mutathatja be a hazai vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében is. A Millenáris B épületében helyet kapó szakkiállítás szerdán és csütörtökön bárki számára előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Neked ajánljuk
Reformok, melyek a vízbiztonságot szolgálják Így fejlődött a vízügyek kezelése az elmúlt évtizedekben A víz drámája ránk, emberekre is hatással van Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam