2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási pusztítást hagyott maga után a Hagibis tájfun

Legalább harmincöt halálos áldozata van a Hagibis tájfunnak Japánban, a hatóságok mintegy húsz embert eltűntként tartanak nyilván. Tizenöt prefektúrából összesen 56 földcsuszamlásról érkezett hír, 21 gátszakadás történt.

A japán hatóságok az önvédelmi haderő 27 ezer tagját küldte a vihar sújtotta térségekbe, köztük Naganóba, ahol mintegy 360 embert kellett kimenteni, miután átszakadt egy folyó gátja.

A Hagibisz tájfun által generált hatalmas hullámok a Tokiótól délkeletre fekvő Mie prefektúrabeli Kihóban, Honsú szigetén Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

A földművelésügyi minisztérium arra figyelmeztetett, hogy

akár öt méter magas árvíz is kialakulhat a térségben. A gátszakadás miatt a naganói pályaudvaron veszteglő tíz szupergyors vonat, megszámlálhatatlanul sok létesítmény és lakóház került iszapos víz alá.

Mindent elöntött a víz Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A tájfun szombaton érte el Japán partjait, háztartások százezreit hagyva áram nélkül. Több mint hatmillió embernek tanácsolták, hogy hagyja el otthonát Japán legnagyobb szigetén, Honsún. A Hagibis vasárnap hagyta el a japán szigeteket, trópusi viharrá gyengülve folytatta útját az óceán felett Japán északkeleti partjainál.

Neked ajánljuk
Árvíz Montenegróban Rengeteg áldozata van az indonéz árvizeknek Csodás fotókon az alaszkai jégvarázs Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam