Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási pusztítást hagyott maga után a Hagibis tájfun

Legalább harmincöt halálos áldozata van a Hagibis tájfunnak Japánban, a hatóságok mintegy húsz embert eltűntként tartanak nyilván. Tizenöt prefektúrából összesen 56 földcsuszamlásról érkezett hír, 21 gátszakadás történt.

A japán hatóságok az önvédelmi haderő 27 ezer tagját küldte a vihar sújtotta térségekbe, köztük Naganóba, ahol mintegy 360 embert kellett kimenteni, miután átszakadt egy folyó gátja.

A Hagibisz tájfun által generált hatalmas hullámok a Tokiótól délkeletre fekvő Mie prefektúrabeli Kihóban, Honsú szigetén Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

A földművelésügyi minisztérium arra figyelmeztetett, hogy

akár öt méter magas árvíz is kialakulhat a térségben. A gátszakadás miatt a naganói pályaudvaron veszteglő tíz szupergyors vonat, megszámlálhatatlanul sok létesítmény és lakóház került iszapos víz alá.

Mindent elöntött a víz Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A tájfun szombaton érte el Japán partjait, háztartások százezreit hagyva áram nélkül. Több mint hatmillió embernek tanácsolták, hogy hagyja el otthonát Japán legnagyobb szigetén, Honsún. A Hagibis vasárnap hagyta el a japán szigeteket, trópusi viharrá gyengülve folytatta útját az óceán felett Japán északkeleti partjainál.

Neked ajánljuk
Rio de Janeiro: emberéleteket követeltek az áradások Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Természetátalakítás Japánban – tóból lett rizsföld Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam