2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokan érdeklődnek a Fővárosi Vízművek technológiái iránt

A hagyományokhoz hűen az idei Budapesti Víz Világtalálkozón is bemutatkozik a Fővárosi Vízművek. Kelet-Közép-Európa egyik vezető környezetvédelmi szolgáltatója csaknem kétmillió ember vízellátásáért felel, legmodernebb technológiájukat most az esemény nagyközönségével is megosztják.

„Az idei eseményen az egyik legnagyobb érdeklődést a vállalat kútépítési technológiája váltotta ki, és a mobil víztisztításra, az üzemeltetési gyakorlatokra és módszerekre is sokan kíváncsiak” – számolt be az M1-nek Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. 

A Fővárosi Vízművek a legmodernebb technológiákat alkalmazza, nagyon sokat fejlődött az iparág. Keszler Ferenc példának említette a

biogáztermelést, amelyben fontos szerepet játszanak a szennyvíztisztító telepek. Ezek már a saját energiaellátásuk akár 80 százalékát is képesek megtermelni, így nincs szükség külső energiavásárlásra.

Idén szeptember átadták a csepeli ivóvízkezelő napelemparkját   Fotó: MTI/Mohai Balázs

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a napelemek használására is, jövőre például a teljes energiafelhasználásuk 5 százalékát napenergia adja. Nagy figyelmet fordítanak továbbá a digitalizációs megoldásokra is, szoftverrobotokat is használnak, amelyek a kisebb feladatokat végzik, valamint segítenek az ügyfeleknek is.

Keszler Ferenc szerint a Fővárosi Vízműveknek több versenyelőnye is van. Ebben fontos szerepet játszik a tizenöt éve újra átgondolt vállalati stratégia, amely a fővárosi vízfogyasztás csökkenésére fókuszált.

Rájöttek, hogy növelni kell a szolgáltatási portfóliót, ezért külföldi partnerekkel való üzletszerzésre törekedtek. Kiemelte, továbbra is függetlenek, nincs semmilyen elköteleződésük valamilyen beszállítóval, így bármikor, bármilyen korszerű technológiát meg tudnak vásárolni.

Neked ajánljuk
Hatodik éve dől meg a melegrekord a világ óceánjaiban Zombitűz helyében olvadéktó a Föld legfagyosabb vidékén Télen még több menhelyi állat szorul segítségre Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam