2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokan érdeklődnek a Fővárosi Vízművek technológiái iránt

A hagyományokhoz hűen az idei Budapesti Víz Világtalálkozón is bemutatkozik a Fővárosi Vízművek. Kelet-Közép-Európa egyik vezető környezetvédelmi szolgáltatója csaknem kétmillió ember vízellátásáért felel, legmodernebb technológiájukat most az esemény nagyközönségével is megosztják.

„Az idei eseményen az egyik legnagyobb érdeklődést a vállalat kútépítési technológiája váltotta ki, és a mobil víztisztításra, az üzemeltetési gyakorlatokra és módszerekre is sokan kíváncsiak” – számolt be az M1-nek Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. 

A Fővárosi Vízművek a legmodernebb technológiákat alkalmazza, nagyon sokat fejlődött az iparág. Keszler Ferenc példának említette a

biogáztermelést, amelyben fontos szerepet játszanak a szennyvíztisztító telepek. Ezek már a saját energiaellátásuk akár 80 százalékát is képesek megtermelni, így nincs szükség külső energiavásárlásra.

Idén szeptember átadták a csepeli ivóvízkezelő napelemparkját   Fotó: MTI/Mohai Balázs

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a napelemek használására is, jövőre például a teljes energiafelhasználásuk 5 százalékát napenergia adja. Nagy figyelmet fordítanak továbbá a digitalizációs megoldásokra is, szoftverrobotokat is használnak, amelyek a kisebb feladatokat végzik, valamint segítenek az ügyfeleknek is.

Keszler Ferenc szerint a Fővárosi Vízműveknek több versenyelőnye is van. Ebben fontos szerepet játszik a tizenöt éve újra átgondolt vállalati stratégia, amely a fővárosi vízfogyasztás csökkenésére fókuszált.

Rájöttek, hogy növelni kell a szolgáltatási portfóliót, ezért külföldi partnerekkel való üzletszerzésre törekedtek. Kiemelte, továbbra is függetlenek, nincs semmilyen elköteleződésük valamilyen beszállítóval, így bármikor, bármilyen korszerű technológiát meg tudnak vásárolni.

Neked ajánljuk
Magyar szakemberek rehabilitálják a legnagyobb Fülöp-szigeteki tavat Mose ismét megmentette Velencét Napelemparkokkal csökkenti károsanyag-kibocsátását a Fővárosi Vízművek Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam