2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elefántok tucatjai pusztulnak el az aszály miatt

A globális felmelegedés miatt egyre több országnak kell szembenéznie a kevés víz drámájával. Zimbabwét hosszú hónapok óta súlyos aszály sújtja – a katasztrófa nemcsak az emberekre, de a vadvilágra is kihat. Az elmúlt hetekben 55 elefánt halt éhen és szomjan. 

„A jövőt tekintve a klímaváltozás következtében egyre gyakoribb aszályos időszakokra számítunk, és hasonló szélsőséges jelenségre, ami nagy hatással lesz az elefántpopulációnkra” – mondta a Euronewsnak a Hwange Nemzeti Park koordinátora, Tinaapi Madiri.

A Hwange Nemzeti Parkban él Zimbabwe legtöbb elefántja, körülbelül 45 ezer. 30 fiatal elefántot eladtak külföldre, sajtóhírek szerint Kínának. A nemzeti park vezetése azt mondja, hogy a bevételből kutakat ásnak az ott maradt állatok számára.

Természetvédők szerint a vízforrások nemcsak az aszály miatt apadtak el,

hanem azért, mert a Hwange Nemzeti Park környékén aktív bányászat folyik, ami a vízforrások útvonalát és az állatok életterét is negatívan befolyásolja.

Forrás: Euronews/Youtube
Neked ajánljuk
Tudta? Tunéziában emberek százainak biztosít ivóvizet egy magyar találmány Kockázatos a Balaton magas vízszintje is? Két hónap alatt több mint 350 elefánt múlt ki Botswanában (videóval)) A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam