Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly gondok vannak a kanadai ivóvízzel

Döbbenetes eredmények születtek az egy éven át tartó kanadai ivóvízvizsgálat során: a minták harmadában a határérték feletti ólomkoncentrációt mértek a szakemberek.

Az egy évig tartó vizsgálat alatt 2014-ig visszamenőleg tizenegy városból gyűjtöttek össze 12 ezer mintát – ezek

egyharmadában a Kanadában hatályos 5 ppb-s határérték feletti ólomkoncentrációt mutattak ki, 18 százalékuk az amerikai 15 ppb-s határértéket is meghaladta.

Önkéntesen beküldött minták segítségével külön vizsgáltak országszerte 260 régebbi építésű házat is: a minták 39 százaléka volt a kanadai határérték felett.

Több helyen mértek a határérték feletti ólomkoncentrációt a kanadai ivóvízben Fotó: Pexels

Több városban az ólom nagyobb mértékben volt jelen az ivóvízben, mint a michigani Flint városában, amely 2015-ben került be a hírekbe: ott a megvizsgált gyerekek 5 százalékánál, súlyosabban érintett területeken több mint 10 százalékuknál mértek az átlagosnál sokkal magasabb ólomszintet.

Neked ajánljuk
A tudomány válaszai az emberiség vízproblémájára A koronavírus-járvány idején is bátran fogyaszthatunk csapvizet Olaszországban víz helyett bor folyt a csapokból Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam