2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiszáradtak az erdőspusztai tavak

Szinte teljesen kiszáradt az Erdőspuszta természetvédelmi területén található, egykor horgásztóként is működő két víztározó, a Fancsika I. és a Fancsika II. A vízhiány és az emberi hanyagság miatt több ezer hal elpusztult. 

A tavak életét részletesen dokumentáló Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál itt számolt be a két tó jelenlegi állapotáról. 

Az utóbbi hónapokra jellemző aszály miatt nem gyűlt össze annyi víz a dél-nyírségi vízgyűjtő területen, hogy eljusson a Fancsika I.-ig, így a tó nyáron teljesen kiszáradt,

mára pedig a Fancsika II.-t is elvesztették Erdőspuszta természeti értékei közül (1995 óta harmadjára).

„Szomorú ez azért is, mert a fancsikai-tórendszeren és azok feltöltő tavain kívül Debrecen keleti vonzáskörzetében semmilyen jelentősebb méretű vízfelület nem található” – írja az Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál. 

Mint kiderült, a pár kilométerrel arrébb található Hármashegyi-tó is hasonló sorsa juthat.

Forrás: Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál/Youtube
Neked ajánljuk
Levált egy hatalmas tömb az Északi-sarkvidék legnagyobb selfjegéből Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira Drónra és okostraktorra vágynak a gazdák Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam