2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

DRV Zrt.: a vízhasználat közös felelősségünk

Magyarország szerencsés helyzetben van, hiszen bőséges és jó minőségű ivóvízzel rendelkezik, miközben világszerte vízválságról számolnak be.
A további következmények megállítása pedig közös felelősség – erre hívja fel a figyelmet a DRV Zrt. a Siófok Kézilabda Clubbal közös kampányában.

A világ számos pontja jelenleg is vízválságot él át, amit részben a klímaváltozás, részben a vizek pazarló túlhasználata, részben a közvetett és közvetlen szennyezés idéz elő.

Hazánkban a vezetékes ivóvíz jó minőségű, a települések a közműves ivóvízellátás terén nemzetközi összehasonlításban is jó mutatókkal rendelkeznek.

2007 óta minden hazai településen elérhető a közüzemi vezetékes vízszolgáltatás, az ellátott lakások országos aránya 2018 végén 95,3 százalék volt.  A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, fogyasztása kényelmes, gazdaságos, és nem jár műanyaghulladék termelésével.

„A víz és a sport kapcsolata örök. Szomjazzuk a közös sikereket.”

 „Örömünkre szolgál, hogy Siófok EHF-kupagyőztes, NB I.-es kézilabdacsapata elfogadta a felkérésünket, és csatlakozott a csapvizet népszerűsítő kampányunkhoz, hiszen közös érdekünk, hogy ösztönözzük a környezettudatos viselkedést mutató csapvízfogyasztást, és kapacitáljuk az embereket a tudatos vízhasználatra, valamint a vízbázisok megóvására, hiszen a víz mindannyiunk számára nélkülözhetetlen” – nyilatkozta Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala/Facebook

Mindennap fontos lenne a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a víz nemcsak szomjoltó, de javítja a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, és segít egészségesnek maradni, ezt a profi sportolók is naponta tapasztalják.

 „Azt gondolom, hogy ezek a témák, a vízhiány, a szennyezett vizek problémája mindenkit foglalkoztat, mi is beszélgettünk róla a lányokkal. Nemzetközi csapat lévén sokan sokféle tapasztalattal érkeztünk Siófokra, tudjuk, hiszen láttuk, hogy a tiszta, olcsó csapvíz nem minden országban ilyen könnyen hozzáférhető. Magyarország nagyon szerencsés helyzetben van, és ahhoz, hogy ez így is maradjon, úgy gondolom, változtatnunk kell a szokásainkon. Erre szeretnénk felhívni a figyelmet a DRV-vel közös Facebook-fotókampányunk során. Sok fotózásunk volt már, de ilyen még soha, én például most nőttem ki először egy cserépből” – tette hozzá Nerena Pena, az SKC csapatkapitánya.

A DRV Zrt. ismét fontos kampányt indított Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A mai nappal elindult az egy hónapos kreatív fotókampány, amelyre óriásplakátokon és egy kisfilmmel is felhívják a figyelmet.

A fotók a DRV (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala) és az SKC (Siófok KC hivatalos oldala) Facebook-oldalán köszönnek vissza. A képekből egy egyedi falinaptár is készül majd.

Neked ajánljuk
Nagyinterjú Áder Jánossal fenntarthatóságról, egyéni felelősségről és teremtésvédelemről Eltemetett mérgek Budakalászon: az egykori Lenfonó és Szövőgyár öröksége Ötven köbméternyi hulladékot öntöttek a Hideg-Szamos mellékvizének medrébe Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam