Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradás pusztított Kenyában – sok a halálos áldozat

Az elmúlt hetek súlyos áradásai óriási pusztítást hagytak maguk után Kenyában. A heves esőzések az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) szerint mintegy 144 ezer embert érintenek, legalább 48-an életüket vesztették.

Az áradások és a földcsuszamlások az ország 25 megyéjében okoztak súlyos károkat. A kenyai katasztrófavédelem közleménye szerint

csaknem 17 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Az áradások elérték a Szomáliával határos Dabaab menekülttábort is, ahol jelenleg mintegy 200 ezer ember él. 

Kenyában található a világ legnagyobb menekülttábora is Fotó:MTI/EPA/Kurokava Dai

Az OCHA szerint az idei esős évszak összesen 2 és fél millió embert érint Afrika keleti részén. A szomszédos Szomáliában október elejétől 17-en haltak meg, és körülbelül 370 ezren váltak földönfutóvá az áradások miatt.

Forrás: DN News/Youtube

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy

a klímaváltozás egyre több hasonló, szélsőséges meteorológiai jelenséget okozhat,

egyúttal hozzátették, hogy az éghajlatváltozásban leginkább érintett tíz ország közül hét – Sierra Leone, Dél-Szudán, Nigéria, Csád, Etiópia, a Közép-afrikai Köztársaság és Eritrea – Afrikában található.

Neked ajánljuk
Árvízkatasztrófa Irakban Spanyolországra négy hónapnyi csapadék zúdult egyetlen nap alatt Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam