2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradás pusztított Kenyában – sok a halálos áldozat

Az elmúlt hetek súlyos áradásai óriási pusztítást hagytak maguk után Kenyában. A heves esőzések az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) szerint mintegy 144 ezer embert érintenek, legalább 48-an életüket vesztették.

Az áradások és a földcsuszamlások az ország 25 megyéjében okoztak súlyos károkat. A kenyai katasztrófavédelem közleménye szerint

csaknem 17 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Az áradások elérték a Szomáliával határos Dabaab menekülttábort is, ahol jelenleg mintegy 200 ezer ember él. 

Kenyában található a világ legnagyobb menekülttábora is Fotó:MTI/EPA/Kurokava Dai

Az OCHA szerint az idei esős évszak összesen 2 és fél millió embert érint Afrika keleti részén. A szomszédos Szomáliában október elejétől 17-en haltak meg, és körülbelül 370 ezren váltak földönfutóvá az áradások miatt.

Forrás: DN News/Youtube

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy

a klímaváltozás egyre több hasonló, szélsőséges meteorológiai jelenséget okozhat,

egyúttal hozzátették, hogy az éghajlatváltozásban leginkább érintett tíz ország közül hét – Sierra Leone, Dél-Szudán, Nigéria, Csád, Etiópia, a Közép-afrikai Köztársaság és Eritrea – Afrikában található.

Neked ajánljuk
Kenya a tartós aszály miatt hirdetett nemzeti katasztrófahelyzetet Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost Nőtt a vadon élő állatok száma Kenyában Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam