Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a Maros árvízvédelméért

Mintegy 2,68 millió euró (nagyjából 908 millió forint) értékben fejleszti a Maros menti vidék árvízvédelmét a román Marosi Vízügyi Igazgatóság (ABAM), valamint a magyar Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) konzorciuma.

Most Makón indulhatnak el a munkálatok, melyek során a Csongrád megyei város szivattyútelepén végeznek nyomócső-rekonstrukciót –

a projektnek köszönhetően a belvíz- és árvízvédelem is jelentősen javulhat. 

Mivel a kivitelezés helyszíne teljes egészében természetvédelmi terület, így arra a kivitelezőknek gondot kell fordítani, hogy ennek megfelelően dolgozzanak. A HÉB–Kötiviép-konzorcium munkájával újjáépülő nyomócső egy árvízvédelmi töltést keresztezve halad. A csövön keresztül a többi között a Makó és Maroslele környezetében összegyülekező belvizek Maros irányába történő átemelését is végzik.

Javítják a Maros árvízvédelmét Fotó: makohirado.hu

Az 1962-ben épült telepet legutóbb 1977-ben korszerűsítették, a nyomócső is akkor készült el. A kora miatt a folyamatos fenntartás ellenére elavult 50 méter hosszú, vasbeton műtárgy jelenleg árvízvédelmi kockázatot jelentene, így a rekonstrukciója szükségessé vált.

Neked ajánljuk
Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Árvízkatasztrófa Irakban Az esővízgyűjtő tavak igazi menedékhelyek lehetnek Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam