2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a Maros árvízvédelméért

Mintegy 2,68 millió euró (nagyjából 908 millió forint) értékben fejleszti a Maros menti vidék árvízvédelmét a román Marosi Vízügyi Igazgatóság (ABAM), valamint a magyar Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) konzorciuma.

Most Makón indulhatnak el a munkálatok, melyek során a Csongrád megyei város szivattyútelepén végeznek nyomócső-rekonstrukciót –

a projektnek köszönhetően a belvíz- és árvízvédelem is jelentősen javulhat. 

Mivel a kivitelezés helyszíne teljes egészében természetvédelmi terület, így arra a kivitelezőknek gondot kell fordítani, hogy ennek megfelelően dolgozzanak. A HÉB–Kötiviép-konzorcium munkájával újjáépülő nyomócső egy árvízvédelmi töltést keresztezve halad. A csövön keresztül a többi között a Makó és Maroslele környezetében összegyülekező belvizek Maros irányába történő átemelését is végzik.

Javítják a Maros árvízvédelmét Fotó: makohirado.hu

Az 1962-ben épült telepet legutóbb 1977-ben korszerűsítették, a nyomócső is akkor készült el. A kora miatt a folyamatos fenntartás ellenére elavult 50 méter hosszú, vasbeton műtárgy jelenleg árvízvédelmi kockázatot jelentene, így a rekonstrukciója szükségessé vált.

Neked ajánljuk
Videó: a sok víz drámája Kínában Afganisztánban is emberéleteket követelt az árvíz Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam