2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a Maros árvízvédelméért

Mintegy 2,68 millió euró (nagyjából 908 millió forint) értékben fejleszti a Maros menti vidék árvízvédelmét a román Marosi Vízügyi Igazgatóság (ABAM), valamint a magyar Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) konzorciuma.

Most Makón indulhatnak el a munkálatok, melyek során a Csongrád megyei város szivattyútelepén végeznek nyomócső-rekonstrukciót –

a projektnek köszönhetően a belvíz- és árvízvédelem is jelentősen javulhat. 

Mivel a kivitelezés helyszíne teljes egészében természetvédelmi terület, így arra a kivitelezőknek gondot kell fordítani, hogy ennek megfelelően dolgozzanak. A HÉB–Kötiviép-konzorcium munkájával újjáépülő nyomócső egy árvízvédelmi töltést keresztezve halad. A csövön keresztül a többi között a Makó és Maroslele környezetében összegyülekező belvizek Maros irányába történő átemelését is végzik.

Javítják a Maros árvízvédelmét Fotó: makohirado.hu

Az 1962-ben épült telepet legutóbb 1977-ben korszerűsítették, a nyomócső is akkor készült el. A kora miatt a folyamatos fenntartás ellenére elavult 50 méter hosszú, vasbeton műtárgy jelenleg árvízvédelmi kockázatot jelentene, így a rekonstrukciója szükségessé vált.

Neked ajánljuk
Áradások és földcsuszamlások sújtják Indonéziát Árvíz Szerbiában 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam