2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szinte teljesen kiszáradt a Viktória-vízesés

A napokban újabb drámai felvételek jelentek meg a Zambia és Zimbabwe határán található Viktória-vízesésről. Az UNESCO természeti világörökségek listáján is szereplő vízesés évtizedek óta nem volt annyira kiszáradva, mint most. 

A térséget hosszú ideje sújtó aszály miatt a világhírű afrikai látványosságot tápláló Zambézi folyam vize rekordalacsony szinten csordogál.

Az index.hu a Skynews nyomán azt írja, hogy a százméteres mélységbe alázúduló vízesés, melynek moraját egykor kilométerekkel arrébb is lehetett hallani, jelenleg szinte teljesen halott.

A Viktória-vízesés önmaga árnyékaként csak pár vékony vízzuhataggal jelzi, hogy itt egykor csodás természeti jelenséget figyelhettek meg az ide látogatók.

Forrás: The Telegraph/Youtube

Afrika leghíresebb látványosságának vízhozama nem most csökkent le először, de ilyen kiszáradásra jó ideje nem volt példa: 25 évvel ezelőtt szóltak utoljára a híradások arról, hogy milyen aggasztó állapotba került a vízesés.

Forrás: Skynews/Youtube
Neked ajánljuk
Nincs víz egy ausztrál iskolában, mert az óriáscégek mindet elhasználták Sör van, víz nincs: súlyos szárazság pusztít egy ausztrál kisvárosban Hogyan árasztja el, olvasztja fel és szárítja ki a Földet a klímaváltozás? Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam