2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nincs víz egy ausztrál iskolában, mert az óriáscégek mindet elhasználták

Egy ausztrál iskolában alapvetően egy 50 méter mély kútból szerzik a vizet, de az úgy kiszáradt, hogy a queenslandi kormánynak már teherautókon kell vizet szállítaniuk a diákoknak – a helyben kitermelt víz ugyanis olyan óriáscégekhez került, mint a Coca-Cola. 

„A kút azóta működik, hogy az iskola itt van. Nagyon sok kút kiszáradt már errefelé. Mi vagyunk a legnagyobb közösség Ausztráliában, ahol nincs vezetékes víz” – idézte a Guardian az egyik helyi lakost. 

Mount Tamborine térségében évente durván 130 millió liter vizet termelnek ki a cégek számára.

Az ausztrál kormány most úgy próbálja meg orvosolni a problémát, hogy visszavásárolja a vizet a Coca-Colától.

Az iskola nyitva tart, a tanárok azonban a vízhiány miatt arra kérték a szülőket, gondolják át, elengedik-e a gyerekeiket.  

Kóla van, víz nincs Fotó: Pixabay

A helyiek szerint a lakosok vízellátásának előbbre valónak kellene lennie, arra azonban nincs szabályozás, hogy szárazság idején korlátozzák a víz kereskedelmi felhasználását.

Neked ajánljuk
Hatodik éve dől meg a melegrekord a világ óceánjaiban Zombitűz helyében olvadéktó a Föld legfagyosabb vidékén Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam