2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég

A „Joyful View” nevű kínai luxus-ingatlanfejlesztő cég engedélyt kapott az ausztráliai Queensland–Új-Dél-Wales államok határán lévő Southern Downs helységben, hogy évi 96 millió liter vizet hozzon felszínre és hasznosítson a beruházásaihoz – mindeközben korlátozták a lakosság vízfogyasztását. 

A környező települések lakóinak a területi önkormányzat egy nappal később napi 80 liter/fő mennyiségben maximálta a vízfogyasztását.

A Southern Downs melletti Stanthorpe települést annyira sújtja a szárazság, hogy heteken belül el fog fogyni az iható víz a környéken.

A lakosságnak nagy szüksége van a vízre Fotó: Flickr

Az önkormányzati dokumentumok tanúsága szerint a vizet a cég egy távolabbi, tengerparti palackozóüzembe tervezi küldeni. A döntéshozók nem egyeztetettek a lakókkal a pályázat elbírálása előtt.

Egy helyi lakó szerint „közben viszont a kiszáradás tízszerte súlyosabb lett az elmúlt év során”.

Neked ajánljuk
Kegyetlen árvíz pusztított Kínában Magyar szakemberek is részt vesznek az Atlanti-óceánt kutató projektben Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam