2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég

A „Joyful View” nevű kínai luxus-ingatlanfejlesztő cég engedélyt kapott az ausztráliai Queensland–Új-Dél-Wales államok határán lévő Southern Downs helységben, hogy évi 96 millió liter vizet hozzon felszínre és hasznosítson a beruházásaihoz – mindeközben korlátozták a lakosság vízfogyasztását. 

A környező települések lakóinak a területi önkormányzat egy nappal később napi 80 liter/fő mennyiségben maximálta a vízfogyasztását.

A Southern Downs melletti Stanthorpe települést annyira sújtja a szárazság, hogy heteken belül el fog fogyni az iható víz a környéken.

A lakosságnak nagy szüksége van a vízre Fotó: Flickr

Az önkormányzati dokumentumok tanúsága szerint a vizet a cég egy távolabbi, tengerparti palackozóüzembe tervezi küldeni. A döntéshozók nem egyeztetettek a lakókkal a pályázat elbírálása előtt.

Egy helyi lakó szerint „közben viszont a kiszáradás tízszerte súlyosabb lett az elmúlt év során”.

Neked ajánljuk
Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira Robbant a metángáz, megnyílt a „pokol kapuja” Oroszországban Pakisztánban mér két hete tombol az árvíz A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam