Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2019 a vízhiány éve is volt

Nagy erdőtüzek, vízhiány és gyakoribb trópusi ciklonok jellemezték az évet – mondta Juhász Árpád geológus az M1-nek adott interjújában.

A természeti katasztrófák közül a szakértő kiemelte a nagy erdőtüzeket. Példaként említette, hogy Ausztráliában három hónapja képtelenek megbirkózni a lángokkal, de Szibériában, a mediterrán térségben és Chilében is komoly tüzek pusztítottak.

Komoly problémának nevezte a vízhiányt, amelyre példaként említette, hogy

Indiában egy ötmilliós városba kellett tartálykocsikkal vinni a vizet.

Világszerte egyre gyakoribbak az aszályok, egyre több az extrém meleg napok száma – emelte ki Juhász Árpád, aki azt is elmondta, hogy a nagy trópusi ciklonok gyakoribbá válnak, és kitolódik a szezonjuk. 

Tartálykocsiból folyó ivóvízzel töltik meg műanyag edényeiket az emberek az indiai Kolkatában 2019. július 9-én Fotó: MTI/EPA/Pijal Adhikari
Neked ajánljuk
Az olvadó jég felelős a tengerszint-emelkedés harmadáért Nagy baj lehet abból, ha a Denman-gleccser teljesen elolvad A metánkibocsátás csökkentésére érdemes hangsúlyt fektetni Az államfő húsvéti üzenete: A türelem életeket ment! Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam