2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mad Max Ausztráliában: víz kell a tolvajbandáknak

Az ausztrál rendőrségnek új problémával kell szembenéznie: a szigetországban tomboló kánikula miatt olyan tolvajbandák alakultak, melyek nem pénzre vagy ékszerre hajtanak, hanem a farmokon összegyűjtött vízkészletekre.

A hvg.hu azt írja, hogy a Gizmodo oldalán úgy hivatkoznak a jelenségre, mintha a Mad Max világába csöppentünk volna, hiszen a filmben is a víz az egyik legnagyobb hiánycikk, emiatt pedig ölni is képesek az emberek.

Ausztráliában ugyanis egyre gyakoribbak a víztározóknál történt bűncselekmények. A legutóbb például

300 000 liternyi vizet vittek magukkal a tolvajok az Új-Dél-Walesben lévő Evans Plainből.

Az elkövetők a farm két óriási tartályát megbuherálva nyerték ki a vizet, amely a meleg miatt egyre nagyobb kincs.

Ausztráliában kétszáz helyen pusztít a tűz Fotó: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts

Nem sokkal később a Murwillumbah nevű kisvárosban 25 ezer liter vizet loptak el. Az eset azért is megdöbbentő, mert a hatóságok szerint 6-7 tűzoltóautóra elegendő vízkészletről van szó. A hőség ráadásul a gyorsan kipattanó bozóttüzeknek is kedvez, így a víz nem csak szomjoltásra kell(ene). A rendőrség úgy véli: a támadásokat nem egyetlen banda, hanem kisebb csoportok követik el.

Neked ajánljuk
Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Ellenőrizték a zalai természetes vízi fürdőhelyeket: mindenhol jó a vízminőség Már a szárazföldön is szaporodik az erszényes ördög A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam