2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar fejlesztésnek köszönhetően Tunéziában már mindennap van ivóvíz

A Budapesti Víz Világtalálkozó is rámutatott arra, hogy a magyar vízipari tudástőke külföldön óriási értéket képvisel. A Hungarian Water Technology Corporation innovációja például Tunéziában segít az ivóvíz előállításában. 

Tengervízből állítanak elő ivóvizet egy magyar fejlesztés segítségével, a tengervíz-sótalanító konténert 2019 júliusában üzemelték be Tunéziában – mondta Kiss Adrián, a Hungarian Water Technology Corporation ügyvezetője.

A konténer egy halászkikötőnek és egy katonai támaszpontnak biztosít egészséges ivóvizet. Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a létesítmény kritikus helyszínen van, az Afrikából érkező migrációnak leginkább kitett területen.

Ezzel a magyar fejlesztéssel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen jussanak egészséges ivóvízhez, és maradjanak az országban

– mondta.

A magyar találmánynak köszönhetően nem kell lemondani a tiszta, iható vízről Fotó: Pixabay

Eddig évente mintegy öt-hat hónapig volt elérhető ivóvíz a kikötőben és környékén, most az év minden napján hozzáférhető az ivóvíz, ami elegendő a helyi halfeldolgozáshoz is. 

Mint kiderült, a magyar cég a közelben lévő tunéziai–líbiai határátkelőhöz, valamint egy húszezer lakosú településre is szeretné eljuttatni a technológia által megtermelt vizet.

Neked ajánljuk
Csatornahasználati illemtan Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira Újabb találmány a vízhiány ellen A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: innoportal.hu
Vissza
Hírfolyam