Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg áldozata van az indonéz árvizeknek

Az év végén kezdődött heves esőzések váratlan áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Jakarta és Lebak térségében. A katasztrófában 53 ember vesztette életét. 

Ötvenháromra nőtt az indonéziai főváros, Jakarta térségét sújtó árvizek halálos áldozatainak száma szombatra, lakosok tízezrei meg mindig nem tudtak visszatérni otthonukba – közölték a helyi hatóságok január 4-én. Az elárasztott területen élők közül több mint 170 ezren vannak továbbra is ideiglenes menedékhelyeken. 

A katasztrófában 53 ember meghalt, egy ember pedig eltűnt.

Jakarta egyik árvízben álló utcája Fotó: MTI/EPA/Mast Irham

Mint kiderült, a menedékhelyek zsúfoltak, fogytában az élelmiszer és az ivóvíz. Sokan kénytelenek a megáradt folyókból vizet venni a mosakodáshoz és a mosogatáshoz. A mostani szerencsétlenség a legsúlyosabb a 2013. évi árvíz óta, amelyben emberek tucatjai haltak meg Jakartában. 

Neked ajánljuk
Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Árvízkatasztrófa Irakban Az esővízgyűjtő tavak igazi menedékhelyek lehetnek Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam