2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg áldozata van az indonéz árvizeknek

Az év végén kezdődött heves esőzések váratlan áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Jakarta és Lebak térségében. A katasztrófában 53 ember vesztette életét. 

Ötvenháromra nőtt az indonéziai főváros, Jakarta térségét sújtó árvizek halálos áldozatainak száma szombatra, lakosok tízezrei meg mindig nem tudtak visszatérni otthonukba – közölték a helyi hatóságok január 4-én. Az elárasztott területen élők közül több mint 170 ezren vannak továbbra is ideiglenes menedékhelyeken. 

A katasztrófában 53 ember meghalt, egy ember pedig eltűnt.

Jakarta egyik árvízben álló utcája Fotó: MTI/EPA/Mast Irham

Mint kiderült, a menedékhelyek zsúfoltak, fogytában az élelmiszer és az ivóvíz. Sokan kénytelenek a megáradt folyókból vizet venni a mosakodáshoz és a mosogatáshoz. A mostani szerencsétlenség a legsúlyosabb a 2013. évi árvíz óta, amelyben emberek tucatjai haltak meg Jakartában. 

Neked ajánljuk
Áradások és földcsuszamlások sújtják Indonéziát Árvíz Szerbiában Áder János podcastja a ráckevei olajkatasztrófával foglalkozott Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam