2020. február 17., Donát
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg áldozata van az indonéz árvizeknek

Az év végén kezdődött heves esőzések váratlan áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Jakarta és Lebak térségében. A katasztrófában 53 ember vesztette életét. 

Ötvenháromra nőtt az indonéziai főváros, Jakarta térségét sújtó árvizek halálos áldozatainak száma szombatra, lakosok tízezrei meg mindig nem tudtak visszatérni otthonukba – közölték a helyi hatóságok január 4-én. Az elárasztott területen élők közül több mint 170 ezren vannak továbbra is ideiglenes menedékhelyeken. 

A katasztrófában 53 ember meghalt, egy ember pedig eltűnt.

Jakarta egyik árvízben álló utcája Fotó: MTI/EPA/Mast Irham

Mint kiderült, a menedékhelyek zsúfoltak, fogytában az élelmiszer és az ivóvíz. Sokan kénytelenek a megáradt folyókból vizet venni a mosakodáshoz és a mosogatáshoz. A mostani szerencsétlenség a legsúlyosabb a 2013. évi árvíz óta, amelyben emberek tucatjai haltak meg Jakartában. 

Neked ajánljuk
Kegyetlen áradások pusztítanak Új-Zélandon A tűz után most a víz pusztít Ausztráliában Hatalmas szeméthalmokat hozhat a Tisza Kárpátaljáról Varázslatos Magyarország: új fotós és természetvédelmi magazin Gyarapodott a fokozottan védett hazai túzokállomány
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam