Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annyi hó esett egy kanadai városban, hogy már a hadsereget is be kellett vetni

A heves hófúvások miatt rekordvastagságú hóréteg lepte el a kanadai St. John’s városát. A helyzet annyira súlyos, hogy már a hadsereget is be kellett vetni.

Néhány nap alatt

76,2 centiméter hó hullott St. John’s repülőterére, több gépjármű és ház került hótorlaszok alá az óránként több mint 100 kilométer/óra sebességű széllökések miatt.

A tartomány miniszterelnöke, Dwight Ball a hatalmas hótömegek elszállításához és az utak megtisztításához a szövetségi kormány segítségét kérte, beleértve a hadsereg mozgósítását.

Havat lapátol egy férfi a nyugat-kanadai Új-Fundland és Labrador tartomány székhelyén, St. John'sban  Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Andrew Vaughan

Ottawa hozzájárult a segítségnyújtáshoz, Seamus O’Regan, a természeti erőforrások minisztere, Újfundland és Labrador parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elődleges a kórházakhoz vezető utak megtisztítása.

Neked ajánljuk
Az erdők korai kizöldülése melegíti fel a levegőt az északi féltekén Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba Segítsünk a partifecskéknek, nehogy veszélyes helyre költözzenek Az államfő húsvéti üzenete: A türelem életeket ment! A focisták is összefogtak a járvány ellen
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam