2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Annyi hó esett egy kanadai városban, hogy már a hadsereget is be kellett vetni

A heves hófúvások miatt rekordvastagságú hóréteg lepte el a kanadai St. John’s városát. A helyzet annyira súlyos, hogy már a hadsereget is be kellett vetni.

Néhány nap alatt

76,2 centiméter hó hullott St. John’s repülőterére, több gépjármű és ház került hótorlaszok alá az óránként több mint 100 kilométer/óra sebességű széllökések miatt.

A tartomány miniszterelnöke, Dwight Ball a hatalmas hótömegek elszállításához és az utak megtisztításához a szövetségi kormány segítségét kérte, beleértve a hadsereg mozgósítását.

Havat lapátol egy férfi a nyugat-kanadai Új-Fundland és Labrador tartomány székhelyén, St. John'sban  Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Andrew Vaughan

Ottawa hozzájárult a segítségnyújtáshoz, Seamus O’Regan, a természeti erőforrások minisztere, Újfundland és Labrador parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elődleges a kórházakhoz vezető utak megtisztítása.

Neked ajánljuk
Videó: nemzeti színeinkben pompázott a Niagara-vízesés Egyre szélsőségesebb az időjárás: havazott Mexikóban Extrém hideg telet hozhat Magyarországra a lassan jegesedő Arktisz Mikroműanyagot találtak a Csomolungma halálzónájában Környezettudatos épületek a világ körül
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam