2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási vihar pusztított Spanyolországban

Heves esőzéseket és súlyos áradásokat okozott Spanyolországban a vasárnap óta tomboló Gloria nevű vihar, amely miatt négy ember életét vesztette. Gloria Franciaország déli része felé vette az irányt, meteorológusok szerint 1982 óta ez a legpusztítóbb vihar a régióban.

A vihar Valencia környékén és a Baleár-szigeteken végezte a legnagyobb pusztítást, de több mint harminc tartományra adtak ki figyelmeztetést a viharos szél és az eső okozta áradások miatt. 

A vihar miatt eddig legalább négyen meghaltak.

Egy 63 éves férfinak a házáról lezuhanó tetőcserép okozott halálos fejsérülést, a valenciai régióban egy 54 éves hajléktalan nő fagyott meg egy parkban, míg egy férfi a házában hűlt ki. Egy férfit a havas úton megcsúszó kisteherautó gázolt el Asztúriában.

Katalóniában 12 méter magas hullámokat és óránként 122 kilométeres erősségű szelet mértek.

A vihar azóta Franciaország déli része felé vette az irányt, több tucat rendőrt és tűzoltót küldtek a térségbe. 

Hatalmas hullámot fényképez egy férfi Barcelona egyik tengerparti sétányán Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti
Neked ajánljuk
Brutális pusztítás: traktorokkal permeteztek fertőtlenítőszert a spanyol tengerpartra Hatalmas villámárvíz volt egy román településen Néhány turistaparadicsomban helyrehozhatatlan károkat okozhatott a koronavírus (képgalériával) Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje (videóval)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam