2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több áldozata van a spanyolországi ítéletidőnek

Nyolcra emelkedett a Gloria nevű vihar áldozatainak száma, amely még vasárnap este erős széllel, heves esőzésekkel és hóeséssel csapott le az Ibériai-félszigetre. 

Az andalúziai Níjar közelében egy üvegházban dolgozó férfi veszítette életét, amikor a környékre jégeső zúdult. Alicante térségében egy korábban eltűntként számon tartott férfi holttestét találták meg a megáradt Guadalest-folyóban. Alcoyban egy ötemeletes épület összedőlt, a romok között egy 74 éves asszony holttestére bukkantak.

A spanyol hatóságok összesen négy eltűnt személy után kutatnak, közül hármat a Baleár-szigeteken keresnek.

Az intenzív havazás több települést vágott el napokra a külvilágtól Aragónban, Katalóniában és Valenciában, utóbbiban 350 katonát vezényeltek ki a felgyülemlett hó eltakarítására.

Sok helyen szünetel az áramszolgáltatás, mivel a szolgáltatók szakemberei sem tudnak eljutni a meghibásodás helyszínére.

Óriási károkat okozott a spanyolországi vihar Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti

Katalóniában a hó mellett a víz is gondokat okoz;

Malgrat de Marnál egy kisebb hidat elsodort a megáradt Ter folyó, és részlegesen beszakított egy vasúti hidat.

A Tordera folyó áradása miatt kilenc embert helikopterrel kellett kimenekíteni két kempingből. Víz alá került az Ebro folyó deltájának több kilométernyi szakasza is.

A barcelonai önkormányzat tájékoztatása szerint az óriási, rendkívül erővel kicsapó hullámok miatt a városi partszakaszokon, strandokon és sétányokon mintegy 250 ezer eurós kár keletkezett.

Forrás:The Telegraph/Youtube

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) további esőzésekre figyelmeztet Katalóniában, ahol az időjárási körülmények miatt 149 ezer diáknak maradt el a tanítás.

Neked ajánljuk
Eloltott tüzek Dél-Európában: belobbant az európai tűzszezon Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam